Spreekuur anale klachten (proctologie)

Ingrid van den Hoven en Arno Oomen.jpg
St. Anna Logo

Het proctologie spreekuur is een speciaal spreekuur voor mensen die last hebben van anale ongemakken. Voor dit spreekuur heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts. Veel mensen schamen zich voor hun klachten, terwijl anale klachten zoals pijn, jeuk en/of bloedverlies juist erg vaak voorkomen en ook goed te behandelen zijn. U kunt op het spreekuur terecht als u last heeft van aambeienfistel of andere klachten.

Diagnose en behandeling

Het grote voordeel van dit spreekuur is dat de diagnose en behandeling in bijna alle gevallen in één afspraak plaatsvinden. Dat scheelt u als patiënt tijd. Het proctologie spreekuur wordt gehouden in het Anna Ziekenhuis op zowel locatie Geldrop als Eindhoven. Het spreekuur in Eindhoven is eens per 2 weken op maandagochtend tussen 8.30-12.00 uur. 

Direct behandeld

Tijdens ons proctologie spreekuur wordt u behandeld door één van onze proctologisch chirurgen. Dit is een arts die zich heeft gespecialiseerd in de behandeling van anale ongemakken. De arts heeft de beschikking over een zogenaamde poliklinische behandelkamer. Zodra duidelijk is wat de oorzaak van uw klachten is, kan de arts de behandeling of kleine ingreep uitvoeren. Na de behandeling of ingreep kunt u gewoon naar huis.

Tips van onze specialisten
Piet hoek

Piet Hoek

chirurg

Patient Journey app

In de app 'Patient Journey' is informatie over chirurgische aandoeningen en behandelingen te vinden. Naast algemene informatie krijgt u stap voor stap belangrijke informatie over onder andere het onderzoek, de operatie en nazorg. Download de app Patient Journey via de App store of Play Store voor praktische informatie en handige video’s. Zoek vervolgens naar 'St. Anna ziekenhuis' en selecteer de gewenste behandeling.

Piet HoekBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.