Tinnitusspreekuur (oorsuizen)

St. Anna Logo

In Nederland hebben ongeveer 2 miljoen mensen last van tinnitus oftewel oorsuizen. De klachten variëren sterk in ernst en de meeste mensen hebben er wel last van, maar lijden er niet onder. Ongeveer 1 op de 10 mensen met tinnitus heeft dermate ernstige klachten dat zij er door gehinderd worden in hun dagelijks functioneren.

In het verleden werd vaak gesteld dat aan oorsuizen niets te doen is. De laatste jaren zijn er echter wel degelijk behandelingen ontwikkeld die de klachten van tinnitus verlichten.

Het Anna Ziekenhuis houdt speciale tinnitusspreekuren waarin consulenten gespecialiseerd in oorsuizen patiënten adviseren en begeleiden. Voordat u naar de tinnitus-consulent wordt verwezen, wordt u altijd eerst door een van onze KNO-arts gezien. Die zal op basis van de ziektegeschiedenis, het KNO-onderzoek en de gehoortest bepalen of een verwijzing naar onze tinnitus-consulent zinvol is. 

 

Tinnitus (oorsuizen)spreekuur Anna Ziekenhuis

Elke eerste vrijdag van de maand houdt de tinnitus-consulent op vrijdagochtend spreekuur. Voor een afspraak met een tinnitus-consulent heeft u een doorverwijzing van de KNO arts nodig. Tijdens dit tinnitusspreekuur bespreekt de consulent met u de behandelmogelijkheden. Als er sprake is van gehoorverlies kan herstel hiervan vaak leiden tot afname van de tinnitus (het oorsuizen). Dat kan met gehoorapparatuur en soms met een operatie/ingreep. In andere gevallen is het verkrijgen van inzicht in de complexe materie van tinnitus, eventueel in combinatie met gesprekstherapie en ontspanningsoefeningen, een goede methode om beter met de tinnitus om te kunnen gaan. Tijdens het tinnitusspreekuur krijgt u een advies op maat. De afspraak bij de tinnitus-consulent is volledig vrijblijvend en u bepaalt uiteindelijk zelf of bepaalde behandelingen of therapieën gaat volgen.

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.