Verpleegkundig spreekuur coloscopie en gastroscopie met sedatie

St. Anna Logo

U ondergaat binnenkort een coloscopie (inwendig onderzoek van dikke darm) of gastroscopie (inwendig onderzoek van slokdarm, maag en het eerste gedeelte van de twaalfvingerige darm). Ter voorbereiding op dit onderzoek wordt u uitgenodigd voor een afspraak bij de Maag-, darm- en leververpleegkundige (MDL-verpleegkundige).

 

Verpleegkundig spreekuur coloscopie en gastroscopie met sedatie Anna Ziekenhuis

Tijdens het verpleegkundig spreekuur bereidt u samen met de gespecialiseerde MDL-verpleegkundige het onderzoek voor. Zij neemt een vragenlijst met u door, zodat de arts die het onderzoek uitvoert een goed beeld krijgt van uw algehele gezondheidssituatie. Ook bekijkt de verpleegkundige uw voorgeschiedenis en uw medicatiegebruik. Verder bespreekt zij - al dan niet in overleg met de arts - samen met u of u een roesje (sedatie) mag krijgen tijdens het onderzoek en of u met bepaalde medicijnen moet stoppen. Tot slot ontvangt u van haar handige tips ter voorbereiding op het onderzoek.

De spreekuren vinden plaats op maandagen (9.15 uur - 15.30 uur), dinsdagen (8.30 uur - 14.45 uur) donderdagen (9.15 uur - 15.30 uur) en vrijdagen (8.30 uur - 14.45 uur).

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.