St. Anna Logo

Huisdieren zijn niet toegestaan in het ziekenhuis. Dieren kunnen namelijk micro-organismen bij zich dragen die voor andere patiënten schadelijk kunnen zijn.
Bent u afhankelijk van een hulphond? Dan maken we een uitzondering en vragen aan u het volgende: 

  • Houd uw hulphond altijd aangelijnd én zorg dat deze herkenbaar is als hulphond, door het dragen van een dekje met het officieel erkende logo van Hulphond Nederland, de KNGF Geleidehonden of een andere erkende hulphonden organisatie.
  • Uw hulphond mag geen infectie hebben, moet gevaccineerd en ontwormd zijn en behandeld zijn met een anti-vlooienmiddel en natuurlijk kort voor binnenkomst zijn behoefte hebben gedaan.
  • Laat uw hulphond niet alleen, ook niet in de wachtkamer.

Daarnaast vragen wij u om niet langer dan nodig met uw hulphond in het ziekenhuis te verblijven. Wist u dat onze gastheer/gastvrouw u ook kan begeleiden, zodat uw hulphond thuis kan blijven? U kunt zich melden aan bij de receptie bij de hoofdingang. Wilt u dit liever van te voren reserveren?  Neem hiervoor contact op met onze vrijwilligers via 040 – 286 4616.

Afspraak

Hebt u een afspraak bij een polikliniek? Vertel bij het maken van de afspraak dat u uw hulphond wilt meenemen.

Bij sommige onderzoeken of behandelingen is het niet mogelijk dat uw hond bij u blijft, denk bijvoorbeeld aan een onderzoek dat in een ruimte moet plaatsvinden waar steriel gewerkt wordt. Neem in dat geval iemand mee die uw hulphond kan vervangen, of iemand die bij uw hond in de wachtruimte blijft.

Bezoek

Wilt u op bezoek bij iemand die is opgenomen?

  • Bedenk altijd eerst: is het nodig dat u uw hond meeneemt? In verband met het overbrengen van bacteriën gaat onze voorkeur ernaar uit dat u zonder hulphond de patiënt bezoekt.
  • Neemt u uw hulphond wel mee? Bel dan vooraf eerst naar de afdeling, en informeer of het meenemen van een hulphond is toegestaan. Heeft de patiënt verminderende weerstand of ligt de patiënt op de intensive care? Dan is het niet toegestaan uw hulphond mee te nemen.

Opgenomen

Bent u of wordt u zelf opgenomen?

  • Bedenk altijd eerst: is het nodig dat u uw hond meeneemt? In verband met het overbrengen van bacteriën gaat onze voorkeur ernaar uit dat u zonder hulphond in het ziekenhuis verblijft.
  • Overleg met de verpleegafdeling wat de mogelijkheden zijn.