Naar het overzicht

De ervaring van Floortje met Anna en TopSupport

'Fijn dat ze zo met je meedenken'

‘Het was tijdens een hockeytraining. Ik voelde van tevoren niks raars aan mijn knie, maar bij het aanzetten om te sprinten viel ik opeens. Meteen wist ik dat het niet goed was, maar ik had niet verwacht dat het zo erg zou zijn. Het was echt teleurstellend om te horen dat ik een scheur in mijn kruisband had en dat ik maanden niet kan hockeyen. Na het eerste gesprek met dokter Sybesma werd ik snel geopereerd.

De operatie zelf vond ik niet erg. Daarbij dacht ik eerder “Yes, kan ik daarna weer gaan opbouwen”. Iedere stap na de operatie is ook echt een stap. Toen ik één kruk weg kon doen, dacht ik: “Zo, die komt niet meer terug.”

Ik wil natuurlijk zo snel mogelijk weer hockeyen. Maar ik heb goede uitleg gekregen over hoe belangrijk het is om echt de tijd te nemen. Twee keer per week ga ik naar mijn fysiotherapeut in Uden die nauw samenwerkt met TopSupport, iedere dag ben ik bezig met oefeningen, conditie opbouwen en mijn spieren langzaam weer trainen.

Hiervoor had ik nog nooit een blessure gehad. Ik geloof wel dat het weer helemaal goed komt, maar ik ben wel iets banger dat het nog een keer gebeurt.

Ondanks de teleurstelling heb ik een positief gevoel overgehouden aan TopSupport. Ik kon snel terecht, de lijntjes met de fysio zijn kort en het geeft een fijn gevoel dat je merkt dat er echte specialisten werken en ze heel goed meedenken met je als topsporter.’