Naar het overzicht

"Ik geniet nu extra"

"Ik geniet nu extra"

"Lang leve het bevolkingsonderzoek", zegt Ine Detillon-Van Gerwen. Destijds werd bij haar een kwaadaardige borsttumor ontdekt. Dankzij het bevolkingsonderzoek was ze er vroeg bij. De tumor bleek niet uitgezaaid. "Ik had geen klachten en was totaal verbaasd toen de huisarts belde dat er iets niet goed was."

Blij dat het zo snel ging

Ine kon meteen voor vervolgonderzoeken terecht in het Anna Ziekenhuis. "Ik was blij dat het zo snel ging want die onzekerheid is afschuwelijk." Binnen anderhalve week onderging zij een borstsparende operatie. "Gedurende de hele behandelperiode kon ik met al mijn vragen, twijfels en problemen terecht bij de mammacare verpleegkundigen. Dat was echt fijn. De ene keer werd ik gerustgesteld, de andere keer kon ik even langskomen bij hen, bij verpleegkundig specialist Dorothy Heijmans of bij mijn behandelend chirurg, dokter Esther Scheepers.

Ine en haar man hebben een bloemenzaak in Valkenswaard. "Ik ben redelijk nuchter. Mijn man bracht me naar het ziekenhuis en daarna wilde ik dat hij gewoon ging werken. We zijn er samen heel goed doorheen gekomen, maar het was ook voor hem zeker niet makkelijk. Aanvankelijk ben je heel blij dat er geen uitzaaiingen zijn. De bestralingen hadden echter ook hun weerslag. Maar onze collega’s waren fantastisch en de aandacht van klanten was vaak hartverwarmend."

Samenloop voor Hoop in Valkenswaard

Eén van die klanten bleek medeorganisator te zijn van de Samenloop voor Hoop in Valkenswaard, een 24 uurs wandelevenement waarbij geld wordt ingezameld voor de KWF kankerbestrijding. "Met die loop wordt het leven gevierd, worden overledenen herdacht en overlevenden (‘survivors’) in het zonnetje gezet", vult Ine aan. "Dankzij die klant was ik in 2015 één van de survivors. We liepen mee en daarnaast werden we enorm verwend. Het was af en toe best emotioneel. Voor mij is het goed afgelopen maar ik weet ook dat het anders kan gaan. Daarom geniet ik nu extra…"