St. Anna Logo

Mijn eigen verloskundige was er de hele tijd bij

In het geboortecentrum van het Anna kun je bevallen met je eigen verloskundige. Maike van de Kerkhof-Vugts maakte daar dankbaar gebruik van bij de geboorte van haar dochter Ize. Ze kijkt heel fijn terug op die bevalling. "Ik wilde in het ziekenhuis bevallen, maar wilde wel per se dat mijn eigen verloskundige Willemijn van Dijk de bevalling kon doen. En dat kon gelukkig."

"De bevalling van Ize ging supervlug. ’s Avonds kreeg ik lichte weeën die weer stopten. ’s Ochtends ben ik met mijn man Frank en de hond gaan wandelen, in de hoop dat de weeën weer op gang zouden komen. En dat lukte. Om één uur kwam Willemijn, iets voor half drie was het moment om naar het ziekenhuis te gaan en Willemijn kwam daar ook naar toe. Om kwart over drie zijn de vliezen gebroken, waarna ik meteen heftige weeën kreeg. Iets na vieren mocht ik al op de baarkruk en tien minuten later was Ize er", glimlacht Maike trots.

De sfeer was heel rustig en ontspannen

"Willemijn was er de hele tijd bij en dat was zo fijn. De sfeer was heel rustig en ontspannen. Wat het ook bijzonder maakte was dat mijn vriendin erbij aanwezig kon zijn. In die ruime kamer zaten we met een paar mensen heel dicht bij elkaar. Dat voelde zo fijn en vertrouwd", vertelt Maike.

Ize is inmiddels een vrolijk, pittig meisje, dat erg van knuffelen houdt. Ze staat al stevig op haar beentjes en zet zelfstandig haar eerste stapjes.

Voorlichtingsavonden zwangeren

Geboortecentrum Anna organiseert regelmatig een zwangerschapsavond. Tijdens zo'n avond krijgen zwangere vrouwen en hun partner informatie over bevallen in het Geboortecentrum.