St. Anna Logo

‘Ik heb hier alles bij de hand’ 

Door een heupoperatie belandde mevrouw Scheepers in een rolstoel en kon ze niet in haar aangepaste woning in Dommelen blijven. Nu woont ze in de Kastanjehof in Geldrop. Zo zelfstandig mogelijk, maar voor een deel van de zorg maakt ze gebruik van Zorg Thuis van Ananz.  

Vroeger liep mevrouw Scheepers nog met krukken, tegenwoordig is ze aan haar rolstoel gekluisterd. En voor die rolstoel was haar aangepaste woning in Dommelen niet geschikt. Ze moest verhuizen en kwam in de Kastanjehof in Geldrop terecht. “Ik ben al vanaf mijn geboorte gehandicapt, ik ben spastisch. Ik kon met krukken lopen en reed ook auto. Maar op een gegeven moment had ik een nieuwe heup nodig en sinds die operatie kan ik bijna niet meer lopen, alleen een paar stapjes achter een looprek. Ik had al een aangepaste woning, maar die bleek niet geschikt voor de rolstoel, dus moest ik op zoek naar iets anders. Anderhalf jaar heb ik in een verpleeghuis gezeten, in afwachting van een nieuwe woning. Toen kwam ik hier, en toen ik dit appartement zag wist ik meteen: hier wil ik wonen!” 

Mevrouw Scheepers wil zo veel mogelijk zelfstandig leven, maar voor een deel van de zorg is ze afhankelijk van anderen. Daarom maakt ze gebruik van Zorg Thuis van Ananz. De zorg van Zorg Thuis is bestemd voor mensen die thuis willen blijven wonen maar voor een aantal dingen hulp nodig hebben, bijvoorbeeld bij het wassen of aankleden of zwachtelen van de benen. “De zorg haalt mij uit bed en legt mij ’s avonds ook weer in bed. Ik was mezelf, alleen douchen doe ik niet zelfstandig, dat vind ik toch te gevaarlijk. Ik word ook geholpen bij het aankleden. De bovenkant, die doe ik zelf, de zorg doet de rest. Ik wil zo veel mogelijk zelf doen, want anders kan ik straks niks meer en dat wil ik niet, ik wil mijn eigen leven kunnen leiden.” Ananz zorgt ervoor dat ze zoveel mogelijk wordt verzorgd door dezelfde thuiszorgmedewerkers en dat vindt ze prettig. Voor de reguliere zorg gaat ze naar haar eigen huisarts, maar ze heeft ook een alarmbel voor als er plotseling iets gebeurt. De zorg van Akert is dan dichtbij. “Ik heb hier alles bij de hand, dat is echt heel fijn. Ik ben blij met de zorg, ze zijn hartstikke goed!”