Naar het overzicht

“Loop niet te lang rond met een kapotte knie. Dankzij het Anna kan ik weer helemaal pijnvrij van sporten genieten."

"Heel blij met het Anna, weer helemaal pijnvrij"

"Ik zou het wel van de daken willen schreeuwen. Loop niet te lang door met een kapotte knie en bijbehorende pijn uit angst voor een nieuwe knie. Kijk vooral naar wat het je oplevert: weer pijnvrij bewegen en alles kunnen", zegt Theo van den Berg.

"Zelf heb ik ook lang rondgelopen met pijn door een knie die helemaal versleten was. Ik was een fanatiek hardloper, maar dat kon ik al jaren niet meer. Ook dagelijkse activiteiten gingen steeds moeilijker."

Geweldige informatiemiddag

"Toen ik me er eenmaal aan had overgegeven dat ik een nieuwe knie moest, ben ik me goed gaan voorbereiden. In het ziekenhuis heb ik een geweldige informatiemiddag gehad waar je alles kon vragen, waar je de prothese kon zien en voelen en je in een filmpje precies zag hoe de operatie verloopt. Het klinkt misschien vreemd: maar na die middag had ik gewoon zin in de operatie. Het belangrijkste dat ik had onthouden was dat je meteen na de operatie je knie volledig mag belasten omdat hij letterlijk in cement staat. Je kunt dus niks kapot maken, ook al doet bewegen nog pijn. Bewegen is juist goed."

"Na 8 weken geen fysiotherapie meer"

"Een uur na de operatie stond de fysio aan het bed om met een loopfiets een stukje te ‘wandelen’. Thuis had ik de hometrainer al klaar staan en andere creatieve trainingsvormen die ik zelf had bedacht. Na 8 weken had ik geen fysiotherapie meer nodig."

Weer van sport genieten

"Hardlopen zou in theorie weer gewoon kunnen. Maar dat wordt afgeraden omdat door de schokken de nieuwe knie minder lang meegaat. Maar ik kan weer helemaal pijnvrij van andere sporten genieten: speedwalking, golf, aquajogging. Als bestuurslid ben ik tegenwoordig bij de organisatie van de Libertyloop betrokken.

Ik ben heel blij met het Anna en met mijn favoriete orthopedisch chirurg dokter Sybesma. Zij heeft zelf ook een verleden in de sport. Dan merk je dat je dezelfde taal spreekt. Pas over 4 jaar hoef ik weer terug te komen."

Meer informatie