St. Anna Logo

“Patiënten willen goede zorg, dicht bij huis”

Als je zwanger bent en je hebt gynaecologische zorg nodig, dan is dat vaak een tegenvaller. Liever blijf je bij je eigen verloskundige in je vertrouwde omgeving. Soms kan het niet anders en dan is het fijn als die zorg dicht bij huis te vinden is. De gynaecologen van het St. Anna Ziekenhuis breiden daarom hun zorg uit naar locatie Eindhoven.

“Toegankelijke zorg voor de regio Eindhoven”

Locatie Eindhoven geeft ons de mogelijkheid om onze zorg toegankelijker te maken voor  patiënten in de regio Eindhoven, Valkenswaard en de Kempen”, begint gynaecoloog Roeland Odijk zijn verhaal. “Niet alleen voor zwangerschapscontroles, maar ook voor andere gynaecologische consulten kunnen patiënten worden verwezen naar locatie Eindhoven. Deze locatie is niet alleen qua ligging ideaal maar is bovendien kleinschalig, goed bereikbaar met het OV en heeft gratis parkeergelegenheid.“

“Kleinschaligheid en een gemoedelijke sfeer”

De vakgroep Gynaecologie bestaat uit 6 specialisten. Alle gynaecologen houden zich bezig met de drie deelgebieden van de gynaecologie (algemene gynaecologie, voortplantingsgeneeskunde en verloskunde) en verrichten chirurgische ingrepen.  Daarnaast heeft elke arts zich toegelegd op meerdere aandachtsgebieden, onder andere verloskunde, bekkenbodemchirurgie, urogynaecologie, anticonceptie, menopauzeproblematiek, kindergynaecologie en gynaecologische oncologie. “Het St. Anna Ziekenhuis staat bekend als een ziekenhuis waar mensen zich thuis voelen vanwege de kleinschaligheid en de gemoedelijke sfeer en dat zie je terug in de gynaecologische zorg” vertelt Roeland. 

“Patiënten zien vaak hetzelfde gezicht”

De patiënt is in principe het gehele traject onder behandeling van dezelfde gynaecoloog. Roeland vertelt: “Voordeel van een klein team is dat patiënten vaak hetzelfde gezicht zien en dat geeft rust en vertrouwen. De lijnen zijn kort en we kennen elkaars patiënten goed, zodat de continuïteit van de zorg altijd gewaarborgd blijft. Bovendien werken we nauw samen met andere zorgverleners in de regio”.

“Zorg dichtbij door uitbreiding”

Samenwerking met andere ziekenhuizen, verloskundigen en huisartsen is voor de vakgroep van groot belang. “De verloskundigen en huisartsen verwijzen patiënten naar ons omdat er extra zorg nodig is.” vertelt Roeland .  “En of dat nu tijdens een zwangerschap is of omdat er gynaecologische klachten zijn; de patiënt wil op een prettige, laagdrempelige manier de juiste zorg ontvangen. Het liefst zo dicht mogelijk bij huis. Door uitbreiding van onze activiteiten naar locatie Eindhoven, kunnen we optimaal aan deze wens voldoen.“

Meer informatie

Roeland Odijk