St. Anna Logo

“Het liesbreukmatje is voor mij pure winst”

“De klachten lopen zo geleidelijk op, dat je het normaal gaat vinden”, vertelt John Dekkers (70). “Nu ik geopereerd ben, realiseer ik me hoe fijn het is geen last of pijn meer te hebben. Het plaatsen van dat liesbreukmatje is voor mij pure winst.”

Zeurende pijn 

John filosofeert verder: “Het kan goed al drie jaar zijn dat ik ermee rondliep. Ik weet nog dat ik er voor de eerste keer mee bij de huisarts kwam. Toen was het nog niet zo erg. Op de een of andere manier verleg je je grens van het aanvaardbare. Tot ik me erop betrapte dat ik steeds vaker, soms niet eens na een inspanning, die bult moest terugdrukken. En, de liesbreukband een vast onderdeel van mijn garderobe was geworden. De laatste tijd voelde ik een soort zeurende, schrijnende pijn boven en onder de breuk. Er moest echt iets gebeuren.”

Geen zorgen over procedure

Dat vond de huisarts ook en stuurde John door naar Liesbreuk Centrum Zuid. “Een fluitje van een cent”, vertelt hij over de hele procedure. “Niet dat ik me echt zorgen maakte, want ik ben al eerder in St. Anna geweest voor andere dingen. Ik ben heel tevreden over ze. Het is gemoedelijk, je hoort af en toe mensen Brabants praten en dan wordt er nog in het Brabants geantwoord ook. Verwar het niet met kneuterigheid, want er zit veel kennis en kunde.”

Fijne specialisten

John wilde graag door dokter Hoek geholpen worden. “Ik kon daardoor niet binnen de gebruikelijke tijd geholpen worden, maar ietsje later. Dat had ik er graag voor over. Ik herkende in Hoek een vroegere huisarts van mij waar ik veel waardering voor heb. Ze hebben allebei in de tropen gewerkt en beoefenen hun vak vanuit roeping, niet omdat ze er rijk aan willen worden. Dat spreekt mij enorm aan. Dokter Oomen is overigens hetzelfde soort type. Hij heeft me geholpen toen een van de snijwondjes op mijn buik wat ontstoken raakte. Fijne mannen, allebei.”

“Ik heb veel gehad aan uitgebreide liesbreukinformatie op de Anna Zorg(t) app.”

Ook over de informatievoorziening is John tevreden. “St. Anna steekt veel energie in uitgebreide uitleg over de verschillende aandoeningen en behandelingen. Ik heb veel gehad aan de Anna Zorg(t) app die ik heb gedownload op mijn telefoon. Er staat veel informatie, video’s en plaatjes over de liesbreuk op. Als je de operatiedatum invult, krijg je ook nog in aanloop naar die dag allerlei voorbereidende tips. Denk aan wanneer je nog wat mag eten en wat je mee moet nemen naar het ziekenhuis. Enorm handig!”

John gaat de app ook gebruiken als hij over een paar weken zijn tweede knieprothese krijgt. “Als het alleen bij de liesbreuk was gebleven, had ik voorzichtig mijn hobby walking footbal weer op kunnen pakken. Nu zit dat er even nog niet in.”

Meer informatie