St. Anna Logo

“We hebben een hele fijne tijd gehad in het St. Anna Ziekenhuis, waar we nog vaak met een goed gevoel aan terug denken.” Karlijn Vlielander (29) uit Asten is dankbaar en blij met de zorg die zij en haar man Stefan kregen. Hun dochter Lauren is op 16 januari met een keizersnede geboren.

“Vertrouwd en veilig gevoel”

Karlijn koos bewust voor een bevalling in het ziekenhuis. “Een vriendin van ons werkt daar als verloskundige. Veel vriendinnen zijn me voorgegaan en waren allemaal erg tevreden over het St. Anna. Voor ons was het vanaf het begin duidelijk dat we in het St. Anna wilden bevallen.”

Stefan en Karlijn wilden graag dat hun eerste kindje in het ziekenhuis ter wereld zou komen. “Daar had ik een vertrouwd en veilig gevoel bij. Mocht er iets niet goed zijn, dan zijn we meteen op de juiste plek. Uiteindelijk had Lauren nooit thuis geboren kunnen worden, dus ben ik blij met de keuze om in het ziekenhuis te bevallen.”

Niet helemaal zoals gepland

Dochter Lauren is hun eerste kindje. Het meisje is kerngezond, maar de bevalling verliep niet helemaal zoals gepland. “We zijn op een dinsdagavond laat doorverwezen naar het ziekenhuis door onze verloskundige omdat ik geen leven meer in de buik voelde. Ik was toen 37 weken zwanger. In het ziekenhuis bleek uit een CTG-scan dat er iets niet goed was
met de hartslag van ons dochtertje, maar het was nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was.”

Karlijn en Stefan bleven in het ziekenhuis. De volgende ochtend bleek het echt niet goed te zijn. Karlijn: “Er is toen direct besloten om Lauren dezelfde dag nog te halen. Snel genoeg werd ook duidelijk dat een natuurlijke bevalling te gevaarlijk voor de baby zou zijn, dus in overleg met de gynaecoloog is er voor een keizersnede gekozen.”

“Volg altijd je gevoel als aanstaande moeder”

Om 10.29 uur is dochter Lauren kerngezond op de wereld gebracht. Haar navelstreng bleek zes keer om haar nekje te zitten en dat was de oorzaak van de vreemde hartslag. Karlijn is dan ook blij dat ze ‘alarm’ sloeg. “Als ik een tip mag geven: volg altijd je gevoel als aanstaande moeder.”

Gezonde start

Karlijn en Stefan zijn dankbaar voor de steun die ze kregen. Voor het snelle en goede handelen van verloskundige en gynaecoloog. “Onze dochter heeft hierdoor een hele mooie en gezonde start kunnen maken.”

“Voor de operatie hebben de verpleegkundigen me heel goed voorbereid, maar ook na de operatie is er geweldig voor ons gezorgd. Mijn man en Lauren mochten allebei bij mij op de kamer blijven slapen. We moesten twee nachtjes blijven vanwege het herstel van de keizersnede. Dit was zo’n fijne tijd.. Aan de ene kant voelde het als thuis, maar tegelijkertijd hadden we het gevoel alsof we in een hotel lagen omdat ze zo goed voor ons zorgden.”

Een fijne tijd

“We zijn echt heel dankbaar en blij met de zorg van het St. Anna. Het zijn allemaal toppers, en ze hebben fantastisch voor ons gezorgd. Dankzij hen hebben we een hele fijne tijd gehad, waar we nog graag aan terug denken.”