St. Anna Logo

"Gelukkig mag ik straks weer voetballen"

Tijdens het voetballen draaide de knie van Luca een andere kant op dan zijn been. “Ik wist gelijk dat het niet goed was.” ‘Niet goed’ blijkt zacht uitgedrukt. De huisarts verwees Luca door naar het ziekenhuis om foto’s te laten maken. Op de foto’s was niets te zien en leek het mee te vallen. “Toen ik weer wilde trainen, ging dat helemaal niet goed. Als ik draaide ging ik door mijn knie en viel. Daarom ben ik naar de fysiotherapeut gegaan. Die zag direct dat mijn kruisbanden waren afgescheurd.”

Eerste operatie

Opnieuw werden er foto’s gemaakt van Luca’s knie. Orthopedisch chirurg Rob Bogie bevestigde de bevindingen van de fysiotherapeut en vertelde Luca dat hij geopereerd moest worden. “Mijn eerste vraag was of ik daarna weer kon voetballen. De dokter zei dat dat kon als ik goed mijn best deed in de revalidatie en hard trainde.”

Revalideren

Na een week rustig aan doen, mocht Luca aan zijn revalidatie beginnen. “Na vier weken kon ik weer goed lopen en mocht ik voorzichtig gaan rennen. Voetballen mocht nog niet, want daarbij maak je te veel snelle wendingen. Ook in mijn opleiding voor de landmacht kon ik niet met alle onderdelen meedoen.” Onder begeleiding van de fysiotherapeut en de sportschool bouwt Luca stapsgewijs aan zijn herstel. “In het begin was ik wel bang een verkeerde beweging te maken, dus het vertrouwen moet ook terugkomen. Inmiddels ben ik op bivak geweest en dat ging goed. Als dit zo doorzet, mag ik drie maanden na de winterstop.

Meer informatie

Luca van den Beuken en Rob Bogie