St. Anna Logo

Mindy en haar ADL hulphond Tynke vormen een goed team. Mindy heeft onder andere een bindweefselafwijking waardoor ze minder kracht heeft en sneller vermoeid raakt. Tynke helpt haar met alledaagse handelingen zodat Mindy een zo zelfstandig mogelijk leven kan leiden; en dat gaat tot nu toe erg goed.

Grote steun

“Tynke is zowel binnen als buitenshuis een grote steun voor me. Ze helpt me bijvoorbeeld met uitkleden, alles oprapen wat ik laat vallen, deuren openen en sluiten, de was in en uit de wasmachine doen en ze kan zelfs geld oprapen. Daarnaast signaleert ze wanneer ik moe ben waardoor ik op tijd rust kan nemen. De hoop is dat ze steeds meer op hypo’s en vermoeidheid gaat reageren. Dit kan niet getraind worden en ligt er aan of ze hier gevoelig voor is of niet.”

Hulphonden in het ziekenhuis

Mindy moet regelmatig in het ziekenhuis zijn. Haar hulphond Tynke is hiervoor speciaal getraind: “Een ziekenhuis heeft toch bepaalde geuren en andere sfeer.”

In het ziekenhuis zijn vaak (ernstig) zieke mensen die soms een verlaagde weerstand hebben. Dieren kunnen bepaalde bacteriën overbrengen die voor patiënten schadelijk zijn. Daarom zijn dieren normaal gesproken niet toegestaan. Voor hulphonden geldt vanzelfsprekend een uitzondering.

Negeren

“Ik merk dat mensen soms niet weten hoe ze op ons moeten reageren. Het is belangrijk dat Tynke niet wordt afgeleid zodat zij gefocust blijft om mij hulp te kunnen bieden.” Lees hier meer over het negeren van hulphonden.

Meer informatie