Naar het overzicht

Perry en Tom vonden steun bij TopSupport en bij elkaar

Twee voetballers. Allebei in de twintig, in de bloei van hun leven. Allebei scheuren ze hun kruisband tijdens een wedstrijd. En allebei stonden ze op het punt om papa te worden. Perry Dominicus en Tom Beekwilder vonden steun bij TopSupport en bij elkaar.

“Allemaal goed verlopen”

Tom Beekwilder (28) wil zachtjes praten. Zijn dochter ligt net “eindelijk” te slapen op zijn buik. Hij vertelt hoe hij tijdens een voetbalwedstrijd geblesseerd raakte. “Ik wilde een actie maken en struikel over de bal, kruisband eraf”, is zijn samenvatting. Eerder had Tom al zijn linker kruisband gescheurd. Via het St. Anna Ziekenhuis kon hij snel geholpen worden. “De operatie, de behandeling; het is allemaal goed verlopen”, blikt Tom terug.

Ludiek potje

Perry Dominicus (26) voetbalt in het eerste elftal van de Vorstenbossche Boys. “In oktober van vorig jaar scheurde ik mijn kruisband af tijdens een ludiek potje voetbal”, vertelt Perry. Hij ging met een collega mee naar de businessclub van FC Den Bosch. “Wat ik niet wist is dat ze met een groepje onderling een competitie hebben. Ze spelen tegen een andere businessclub om daarna de echte wedstrijd te kijken.” De bewuste avond was het Top Oss tegen FC Den Bosch. Perry: “Niet alleen een topper, maar natuurlijk ook een echte derby. Mijn voetbalschoenen mee en gas erop, ik had er zin in!”

‘Knap knap’

Na tien minuten ging het mis. “Ik kreeg de bal aangespeeld in de middencirkel, draaide met mijn lichaam richting het doel van de tegenstander, dribbelde een paar meter en toen ging het ‘knap knap’ en ineens lag ik op de grond. Er was niemand in de buurt en ik maakte geen gekke beweging of zo. Gewoon pech... ongekend na alle bewegingen die ik in mijn leven heb gemaakt en acties die ik heb uitgevoerd dat het zo simpel fout kan gaan.” Een MRI scan toonde aan dat zijn voorste kruisband volledig was afgescheurd, zijn buitenste meniscus beschadigd en hij had ernstige kneuzingen in zijn bovenbeen en scheenbeen. Ook Perry kwam in het St. Anna Ziekenhuis terecht.

Samen revalideren bij TopSupport

Na de operatie begint voor beide mannen de revalidatie bij TopSupport. “Eigenlijk meteen in de eerste week al. Drie keer in de week ben ik daar naartoe gegaan, tot vorige week. Nu ga ik twee keer in de week”, vertelt Perry. “Ik heb de juiste begeleiding gehad”, geeft Tom aan. Hij werkt bij defensie en kan nu ook deels daar terecht. De behandeling bij TopSupport is hem uitstekend bevallen.

Tom en Perry hebben elkaar bij TopSupport leren kennen. “Grappig verhaal”, zegt Tom. “Eigenlijk was bij mij alles twee weken eerder. We hebben allebei al eerder een blessure gehad en zijn allebei voor Ajax. En we zijn allebei net vader geworden.”

In hetzelfde schuitje

De twee konden het goed met elkaar vinden. Perry: “Toevallig is dat ik er eigenlijk tegelijk ben gekomen met Tom, die in het zelfde schuitje zit als ik. Hij is ook net vader geworden en we hebben nog wat meer dingen gemeen. Ook dit stimuleert je elke keer weer om te gaan sporten daar!” Dat is de grote kracht van TopSupport: sporters/patiënten motiveren elkaar door samen te revalideren. “De begeleiding bij TopSupport is wat mij betreft super. Ze weten waar ze het over hebben en, niet geheel onbelangrijk, het is er ook gewoon gezellig”, besluit Perry.