Naar het overzicht

Topsporter Sacha herstelt van voetblessure dankzij enkel- en voetspreekuur

Topsporter Sacha van Agt sprint de longen uit haar lijf op de 100 en 200 meter. Tot dat ineens niet meer ging. “In augustus 2020 kreeg ik tijdens het trainen klachten in mijn voeten. Dat werd op een gegeven moment zo erg dat ik niet meer pijnloos kon sporten.” De maat was vol. Via haar sportarts kon Sacha terecht bij het enkel- en voetspreekuur. Orthopedisch chirurg Joris de Kort evalueerde samen met fysiotherapeut Don Lamers haar voetblessure.

Enkel- en voetspreekuur St. Anna Ziekenhuis

De nauwe samenwerkingen tussen verschillende specialisten kenmerkt en onderscheidt het enkel- en voetspreekuur van het St. Anna Ziekenhuis in samenwerking met TopSupport. Orthopeed, fysiotherapeut, arts-assistent en sportarts bundelen hun kennis en kunde om mensen met klachten aan hun voet of enkel te helpen.

Samenwerking met meerdere deskundigen

Er bleek te veel vocht in Sacha’s voeten te zitten. De stressreactie die het vocht veroorzaakte, resulteerde in de voetblessure. “Voor het beste herstel zocht ik een team met veel expertise en met korte lijntjes. Via mijn sportarts kwam ik bij TopSupport en het St. Anna Ziekenhuis.

De experts bij TopSupport zijn gericht op fanatieke sporters. Als topsporter voelde het prettig om te weten dat ik in handen was van verschillende deskundigen die hun kennis bundelen ten behoeve van mijn herstel.” In goed overleg besloten de orthopeed en fysiotherapeut dat Sacha twee keer per week ging revalideren bij Don.

Moeilijke momenten tijdens voetblessure

De voetblessure zorgde ervoor dat Sacha van zes keer per week trainen terugging naar nul. Op het dieptepunt waren haar klachten continu aanwezig. Nu bouwt Sacha gelukkig weer langzaam op en kan ze drie keer per week de atletiekbaan op. “Tijdens het herstel van mijn voetblessure had ik moeilijke momenten. De angst dat je niet meer terugkomt op het oude niveau overheerste soms als de vordering te langzaam ging. Gelukkig kon ik daar heel relaxt met Don over kletsen. Hij gaf me realistische verwachtingen waaraan ik mij kon vasthouden.”

Herkennen expertise

Met tien jaar topsport binnen de atletiek achter de rug, heeft Sacha al de nodige fysio’s gezien. “TopSupport was de match voor mij. Bepaalde oefeningen voelden direct goed en ze gaven mij een realistische planning over mijn herstel. Het doel was om voor kerst weer de atletiekbaan op te kunnen. Dat is gelukt.”

“In mijn huidige trainingen verwerk ik oefeningen van mijn fysiotherapie.”

Volledig herstel van voetblessure

Pijnvrij en hersteld van haar voetblessure traint Sacha nu weer drie keer per week. Revalidatie bij Don is sinds begin januari niet meer nodig. “Don en ik zaten gelukkig op één lijn over wat ik wel of niet aan kon tijdens de fysiotherapie. De revalidatie was zo prettig dat ik nog steeds fysiotherapie volg bij Don. Alleen nu is het een preventieve behandeling om mijn voeten en enkels soepel te houden.” In de zomer hoopt Sacha weer wedstrijden te kunnen rennen.

Maak een afspraak voor het enkel- en voetspreekuur bij het St. Anna Ziekenhuis.

De voetblessure van topsporter Sacha van Agt herstelde dankzij de samenwerking van deskundigen bij het enkel- en voetspreekuur van het St. Anna Ziekenhuis.