St. Anna Logo

Zes jaar geleden werd er bij Gertine Feenstra borstkanker geconstateerd. “Ik voelde iets en vroeg me af of dat wel goed kon zijn”, vertelt ze daarover. Ze vertrouwde het niet en ging naar de huisarts. Via de huisarts kwam ze terecht in het St. Anna Ziekenhuis. Het voorgevoel van Feenstra bleek te kloppen: de diagnose was inderdaad borstkanker. Een lange periode van behandeling bij Borstzorg Anna volgde. “Je komt in een soort proces van behandelingen. Al snel had ik het idee dat ik in goede handen was”, geeft Feenstra aan.

Extra echo

Gertine Feenstra (71) vertelt opgewekt haar verhaal. Haar borstkankerbehandeling is inmiddels zes jaar geleden. Er leek niets aan de hand, maar ze vertrouwde het niet helemaal. Feenstra liet daarom een extra echo maken en dat bleek de juiste beslissing. “Je denkt vaak dat het wel mee zal vallen, maar deze keer viel het helemaal niet mee.” Nu, zes jaar later, is de borstkanker verdwenen.

Afstemming

Ze komt nog jaarlijks in het St. Anna Ziekenhuis ter controle. Jarenlang woonde ze in Geldrop, inmiddels is ze met haar man verhuisd naar Breda. Nog altijd gaat ze naar Borstzorg Anna in Geldrop. “Ik ben er heel tevreden over. Ze doen hun uiterste best om alles goed op elkaar af te stemmen. Op de dag van controle laat ik foto’s maken en een paar uur later kan ik bij de arts terecht”, vertelt Feenstra.

“Er staat een heel team voor je klaar”

Wat haar het meest is bijgebleven van de periode dat ze voor borstkanker is behandeld, is de samenwerking binnen Borstzorg Anna. “Er staat een heel team voor je klaar. Iedereen leek op de hoogte van mijn situatie, ze weten waar ze het over hebben. De werkwijze maakte meteen een professionele indruk op me.”

Samenwerking

Dat er binnen Borstzorg Anna samengewerkt wordt door een team van professionals heeft veel voordelen, zo heeft ook Gertine Feenstra ondervonden. “Je kunt alles vragen. Ze nodigen je uit om vragen te stellen en de lijntjes zijn kort. Ik kreeg bijvoorbeeld het advies om flink te bewegen en kon eigenlijk meteen beginnen met fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut.” Die samenwerking is ook nu bij de jaarlijkse controle nog een belangrijk punt voor Feenstra. “Ze doen echt hun best om het voor mij en voor mijn man goed op elkaar af te stemmen.”

Alert blijven

Gertine Feenstra is blij dat ze zes jaar geleden een tweede echo liet maken. Dat is ook wat ze andere vrouwen mee wil geven. “Als je zelf iets ziet of voelt, ga naar de huisarts. Laat het controleren. Je kunt beter een keer voor niets gaan, dan dat je te laat bent.”

Meer informatie