Naar het nieuwsoverzicht

Aanvullende maatregelen in het St. Anna Ziekenhuis

Helaas neemt het aantal besmettingen met het coronavirus snel toe. In het St. Anna Ziekenhuis is het aantal patiënten met het coronavirus nog laag, maar we zien wel een toename. Daarom heeft  het Anna een aantal aanvullende maatregelen genomen.

Draag een mondkapje

Het Anna heeft het (dringende) verzoek aan bezoekers en patiënten die een afspraak hebben om een mondkapje te dragen. Ook al hebben ze zelf geen klachten. De vraag is ook om zelf het mondkapje mee te nemen, want op die manier kan de voorraad beschermingsmiddelen op peil gehouden worden.

1 bezoeker per patiënt tijdens het bezoekuur

Tijdens het bezoekuur mag er nog maar 1 bezoeker bij de patiënt aanwezig zijn. Uiteraard mag de bezoeker geen corona-achtige klachten hebben (verkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts) en mag hij of zij de afgelopen 10 dagen niet in een reisgebied geweest zijn met code oranje of rood of in contact geweest zijn met iemand die het coronavirus heeft.

Meer informatie over bezoektijden

Kom alleen

Heeft u een afspraak voor een onderzoek of bij een polikliniek? Kom dan alleen. Want op die manier is er in het ziekenhuis voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te kunnen houden. Alleen als het medisch noodzakelijk is mag er 1 begeleider bij zijn. Deze begeleider mag geen klachten hebben, de afgelopen 10 dagen in een reisgebied zijn geweest met code oranje of rood of in contact geweest zijn met iemand die het coronavirus heeft.

Daarnaast maken we graag de volgende afspraken met onze patiënten en bezoekers

  • Desinfecteer uw handen als u het ziekenhuis binnenkomt.
  • Kom niet te vroeg. Loop 5 minuten voor uw afspraak het ziekenhuis binnen.
  • We vragen u om na uw bezoek of aanvullend onderzoek (lab, röntgen, ECG etc.), het ziekenhuis meteen te verlaten.
  • Nies of hoest in uw elleboog.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Volg de richtlijnen van de overheid.

Corona maatregelen St. Anna Ziekenhuis