Naar het nieuwsoverzicht

Borstzorg Anna lanceert informatieve app over borstbesparende operatie

Vanaf nu kunnen borstkankerpatiënten die een borstbesparende operatie in het St. Anna Ziekenhuis (Geldrop) ondergaan een informatieve app downloaden. De app Anna Zorg(t) geeft hen belangrijke informatie over het onderzoek, de operatie, revalidatie en nazorg. Op basis van de ingestelde operatiedatum stuurt de app patiënten gerichte berichten en herinneringen op momenten dat dit voor hen van belang is. De app is te vinden in de App Store of Google Play.

Patiëntgericht en betrokken

De app leidt patiënten en hun naasten stap voor stap door de informatie die zij in een veelal korte en spannende tijd krijgen. De app geeft de gebruiker tijdens de behandeling telkens een seintje als er nieuwe informatie voor hen is. De ene keer is dat een handige tip, de andere keer een herinnering. Bijvoorbeeld over nuchter zijn voor de operatie. Ook geeft de app aan wat de volgende stap is in de behandeling. Vaak gebeurt dit door een tekstje aangevuld met een foto of video.

Beter geïnformeerd en hogere patiënttevredenheid

Het St. Anna Ziekenhuis heeft tot nu toe goede ervaringen met de Anna Zorg(t) app. Deze wordt inmiddels voor verschillende behandeling ingezet. Patiënten komen beter voorbereid naar het ziekenhuis en specialisten merken dat de app patiënten helpt om gerichte vragen te stellen. Ook patiënten zijn tevreden met de app zo blijkt uit het periodieke klantbelevingsonderzoek van het St. Anna Ziekenhuis.

Uitbreiding service Borstzorg Anna

De zorgprofessionals van het team Borstzorg Anna besteden veel tijd en aandacht aan de begeleiding van patiënten. Zij staan voor persoonlijke en een-opeen begeleiding van patiënten en hun naasten. Zij zijn blij dat hun service met de komst van deze app verder wordt uitgebreid.

Het team Borstzorg Anna zet zich dagelijks in om patiënten zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Binnen 24 uur ontvangen patiënten een diagnose. 

De app downloaden

De Anna Zorg(t) app is te downloaden via de App Store of Google Play. De app is te gebruiken op telefoon én tablet. Ook als er (nog) geen operatiedatum kan worden ingevuld, is de app te downloaden en de informatie te zien. De app stuurt dan alleen geen meldingen of tips.

Het team Borstzorg blijft voortdurend werken aan de informatie van de app en zal deze komende tijd ook aanvullen met beeldmateriaal.

De app wordt automatisch geüpdatet, wanneer nieuwe informatie beschikbaar is.

 

** 11-12-2020: De Anna Zorg(t) app is omgezet naar de Patient Journey app. Download de app Patient Journey via de App store of Play Store voor praktische informatie en handige video’s.