Naar het nieuwsoverzicht

Ronde 2 programma Fitfans in januari van start

Op een laagdrempelige manier je leefstijl veranderen onder begeleiding en samen met anderen? Schrijf je dan in voor PSV FITfans. Een twaalfweeks programma dat medisch sportgezondheidscentrum TopSupport en de PSV Foundation samen aanbieden. De deelnemers aan de eerste ronde waren enthousiast en boekten aanzienlijke gezondheidswinst. Begin januari start ronde 2. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Schrijf je in! 

De tweede ronde van dit twaalfweeks programma start op 8 januari. Het is een gevarieerd programma bestaande uit gemeenschappelijke en individuele thuistrainingen, lezingen en workshops: allen gericht op het verbeteren van leefstijl en vitaliteit. Veel trainingen en bijeenkomsten vinden plaats in en rond het stadion. 

Hoe kun je meedoen?

Via PSV.nl/fitfans kun je je eenvoudig inschrijven. De kosten bedragen zo’n € 14,- per training, waarbij je in totaal 90 minuten bezig bent. De eerste helft theorie en de tweede helft het praktijkgedeelte. Je ontvangt hiervoor professionele fysieke en mentale en medische begeleiding, een trainingsshirt van UMBRO en een fitbit-activiteitsmeter (t.w.v. € 65,-). Samen met PSV en St. Anna TopSupport bereik jij jouw doelen.

 

Geen radicale verandering

Deelnemers die de afgelopen maanden deelnamen, verloren gemiddeld 7,2 kg, pasten hun eetpatroon aan en voor een aantal was dit programma de reden lid te worden van een sportclub. Het programma is zo ingericht dat de veranderingen passen bij de persoon, te behappen zijn en daardoor duurzaam in het leefpatroon zijn in te bouwen. “Ik heb mijn leefstijl aangepast, maar niet radicaal omgegooid. Ik eet en drink eigenlijk nog steeds alles wat ik voorheen at en dronk. Alleen nu kijk ik op etiketten van producten en pas ik de grootte van mijn porties aan”, blikt een deelnemer terug. Een andere oud-deelnemer beaamt dit en kijkt heel positief terug op het programma. “De 12 weken zijn om gevlogen. Ik vind het oprecht jammer dat het programma ten einde is. Ik hoop van harte dat ik hier na een paar jaar op terug kan kijken en dit kan aanduiden als ‘het grote keerpunt ’voor wat betreft mijn gewicht en gezondheid”.

 

Het belang van sport en bewegen

In Nederland neemt het percentage van mensen met overgewicht nog steeds toe. Waar in 2001 nog 44,9% van de Nederlandse bevolking leed aan overgewicht was dit in 2016 al gestegen naar 59,2% (bron: Ministerie van volksgezondheid, 2017). Deze stijging heeft sterke economische en maatschappelijke gevolgen. De PSV Foundation en St. Anna TopSupport nemen dit probleem serieus en hopen met PSV FITfans een bijdrage te leveren aan een gezonder leven in de regio Eindhoven en omstreken.