Naar het nieuwsoverzicht

Start keuzehulpen gynaecologie voor meer inzicht in behandelmogelijkheden voor patiënten

Bij het St. Anna Ziekenhuis vinden we het belangrijk dat patiënten samen met de specialist beslissen over de behandeling. Om patiënten bij deze keuze te helpen bieden we keuzehulpen aan over verschillende behandelingen. Vanaf 1 oktober worden er ook keuzehulpen aangeboden aan patiënten die onder behandeling zijn bij de polikliniek Gynaecologie. De keuzehulpen zijn beschikbaar voor een miskraam, een stuitbevalling, versie bij stuitligging en baring na een keizersnede.

Waarom een keuzehulp invullen?

Voor veel diagnoses bestaan meerdere behandelopties. Wat de beste behandeling is, verschilt per patiënt. De keuzehulp geeft u informatie over de diagnose en de voor- en nadelen van de mogelijke behandelingen. Wanneer u de keuzehulp invult krijgen u én uw behandelaar meer inzicht in uw situatie en voorkeuren. Dankzij deze voorbereiding is het makkelijker om samen te beslissen over de beste behandeling.

Roeland Odijk, gynaecoloog: “Wanneer een patiënt voor het consult een keuzehulp invult komt de patiënt beter voorbereid naar het consult. Dit geeft ons de mogelijkheid om het gesprek beter toe te spitsen op de patiënt en dieper in te gaan op de behandelmogelijkheden.”

Meer vertrouwen door samen beslissen

Uit onderzoek blijkt dat samen beslissen veel voordelen heeft. Zo blijkt dat een patiënt die mee kan beslissen over een behandeling, meer vertrouwen heeft in de gemaakte keuze en zich hier beter bij voelt.

Beschikbare keuzehulpen in het St. Anna Ziekenhuis

Momenteel biedt het St. Anna Ziekenhuis de volgende keuzehulpen aan. We streven ernaar om ook voor andere behandelingen te starten met keuzehulpen.

Gebruik maken van een keuzehulp?

Het is mogelijk om de keuzehulpen te bekijken op keuzehulp.info. Voor meer informatie en inloggegevens kunt u terecht bij uw specialist. Wanneer u de keuzehulp invult met de verkregen code, krijgt de specialist inzicht in uw voorkeuren. Deze kunt u vervolgens samen bespreken tijdens het consult.