Bureau opname

St. Anna Logo

Om u goed voor te bereiden op uw operatie en u veilig te kunnen behandelen, doorloopt u een preoperatieve screening. Het bureau opname van het Anna Ziekenhuis voert deze preoperatieve screening uit.

 

Hoe ziet de preoperatieve screening eruit?

Een preoperatieve screening in het Anna Ziekenhuis bestaat uit een telefonisch gesprek met de apotheek en een screeningsgesprek met bureau opname. Een medewerker van de apotheek van het Anna Ziekenhuis spreekt met u een datum en tijdstip af om telefonisch uw geneesmiddelengebruik door te spreken. Deze gegevens zijn belangrijk voor uw operatie. Het is belangrijk dat u alle medicijnen die u gebruikt doorgeeft. Ook vrij verkrijgbare medicijnen zoals paracetamol, oog- of oordruppels, zalf en crèmes en tijdelijke medicijnen zoals antibiotica. Ook horen we graag voor welke medicijnen u overgevoelig of allergisch bent.

Met het bureau opname heeft u een screeningsgesprek. U heeft van de polikliniek een anesthesievragenlijst en anamneselijst gekregen. Deze moet u ingevuld meenemen naar het screeningsgesprek. Tijdens het screeningsgesprek beoordelen wij uw gezondheidstoestand aan de hand van een kort lichamelijk onderzoek en bespreken we welke anesthesievorm het beste toegepast kan worden. Als er bijzonderheden zijn gekomen uit de anesthesievragenlijst die u heeft ingevuld, bespreken we die met u. U krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen en wij geven u folders mee naar huis om alle informatie nog eens rustig door te lezen. De uitkomsten van uw pre-operatieve screening ontvangt u per brief en/of telefonisch. Wij informeren u dan nogmaals over de definitieve operatiedatum, medicijninname op de dag van de ingreep en andere relevante onderwerpen.

 

Bureau opname in het Anna Ziekenhuis

Bij het Anna Ziekenhuis doen we er alles aan om u goed voor te bereiden op uw operatie en om u veilig te kunnen behandelen. Een uitgebreide preoperatieve screening is hiervan een onderdeel. De medewerkers van bureau opname van het Anna Ziekenhuis begeleiden u bij deze voorbereiding.

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.