Fractuurpreventie & osteoporose poli

St. Anna Logo

Bij mannen en vrouwen ouder dan 50 jaar die eerder een botbreuk hebben gehad, verdubbelt het risico op een volgende botbreuk. Speciaal voor deze groep mensen heeft het Anna Ziekenhuis de fractuurpreventie & osteoporose poli. De fractuurpreventie & osteoporose poli is een polikliniek gericht op onderzoek en behandeling van botontkalking (osteoporose). Patiënten van 50 jaar en ouder die met een botbreuk op de spoedeisende hulp (SEH) van het Anna komen, krijgen binnen 3 maanden een uitnodiging voor onze fractuurpreventie & osteoporose poli. Ook kan jouw huisarts je naar de fractuurpreventie & osteoporose poli doorverwijzen als hij of zij botontkalking bij jou vermoedt.

 

Fractuurpreventie & osteoporose poli in het Anna Ziekenhuis

Het doel van de fractuurpreventie & osteoporose poli van het Anna Ziekenhuis is om nieuwe botbreuken in de toekomst te voorkomen. Als je een uitnodiging krijgt, maak je een afspraak op onze fractuurpreventie & osteoporose poli. Als je op de poli komt, word je onderzocht door een osteoporoseverpleegkundige en een internist. Je krijgt een onderzoek naar botontkalking door de kwaliteit van jouw bot te meten. Ook inventariseren wij met jou het risico op vallen. De arts bespreekt met jou de resultaten van het onderzoek en of behandeling van osteoporose noodzakelijk is. Voor de behandeling van botontkalking kun je meestal terecht bij jouw huisarts.

Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.