Fractuurpreventie & osteoporose poli

St. Anna Logo

Bij mannen en vrouwen ouder dan 50 jaar die eerder een botbreuk hebben gehad, verdubbelt het risico op een volgende botbreuk. Speciaal voor deze groep mensen heeft het Anna Ziekenhuis de fractuurpreventie & osteoporose poli. De fractuurpreventie & osteoporose poli is een polikliniek gericht op onderzoek en behandeling van botontkalking (osteoporose). Patiënten van 50 jaar en ouder die met een botbreuk op de spoedeisende hulp (SEH) van het Anna komen, krijgen binnen 3 maanden een uitnodiging voor onze fractuurpreventie & osteoporose poli. Ook kan uw huisarts u naar de fractuurpreventie & osteoporose poli doorverwijzen als hij of zij botontkalking bij u vermoedt.

 

Fractuurpreventie & osteoporose poli in het Anna Ziekenhuis

Het doel van de fractuurpreventie & osteoporose poli van het Anna Ziekenhuis is om nieuwe botbreuken in de toekomst te voorkomen. Als u een uitnodiging krijgt, maakt u een afspraak op onze fractuurpreventie & osteoporose poli. Als u op de poli komt, wordt u onderzocht door een osteoporoseverpleegkundige en een internist. U krijgt een onderzoek naar botontkalking door de kwaliteit van uw bot te meten. Ook inventariseren wij met u het risico op vallen. De arts bespreekt met u de resultaten van het onderzoek en of behandeling van osteoporose noodzakelijk is. Voor de behandeling van botontkalking kunt u meestal terecht bij uw huisarts.

Goed om te weten
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.