Geriatrie polikliniek verpleegafdeling

St. Anna Logo

Bent u als oudere patiënt in het Anna Ziekenhuis terecht gekomen en heeft u meerdere problemen? Dan komt u meestal terecht op de verpleegafdeling geriatrie. De geriater is hier uw hoofdbehandelaar. Hij of zij kijkt naar uw acute lichamelijke probleem. En daarnaast naar uw sociale, geestelijke en lichamelijke toestand. De geriater stelt daarbij de waarom-vraag. Waarom bent u in het ziekenhuis terecht gekomen?

De afdeling geriatrie verpleegafdeling in Geldrop

Op de afdeling werken geriaters, geriatrie verpleegkundigen, algemeen verpleegkundigen, een physician assistant, een geriatrie-fysiotherapeut, huiskamerassistenten en vrijwilligers. Daarnaast werken we samen met onder andere diëtisten, ergotherapeuten, transferverpleegkundigen, psychologen en bijvoorbeeld geestelijk verzorgenden.
De geriaters in het Anna werken nauw samen met de specialist ouderengeneeskunde van Anna Ouderenzorg.

Huiskamer

Vooral voor oudere mensen is het niet goed om de hele dag in bed te liggen. Daarom gaat u zo snel als mogelijk naar de huiskamer. In de huiskamer proberen we uw leven zoals thuis te laten zijn. U eet gezamenlijk met de andere patiënten en u ontvangt er ook uw bezoek. In de huiskamer zijn vrijwilligers die u begeleiden en een praatje met u maken. Dit alles draagt bij aan het bevorderen van uw herstel. 

Lees ook over ons 'Anna Buddy' project.

Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.