Hoestpolikliniek Geldrop

St. Anna Logo

De hoestpoli van het Anna Ziekenhuis is er speciaal voor mensen die al langere tijd veel hoesten (chronisch hoesten), maar waarbij geen oorzaak is gevonden. Chronisch hoesten wil zeggen: langer dan acht weken aaneengesloten hoesten of langer dan drie weken hoesten zonder duidelijke oorzaak. Uw huisarts of specialist kan u met deze klachten verwijzen naar de speciale hoestpolikliniek. Langdurig of chronisch hoesten is niet alleen vervelend, het kan ook een uiting zijn van een onderliggende ziekte. Het hoesten kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door problemen aan de longen, ontstoken neusbijholte of een aandoening van de slokdarm.    

 

Unieke hoestpoli in het Anna Ziekenhuis

Onze hoestpoli is uniek in Zuid-Nederland en is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die chronisch hoesten. Voor uw eerste afspraak krijgt u informatie en een hoestvragenlijst en een medicijnenlijst toegestuurd. Wij vragen u deze in te vullen en terug te sturen naar de polikliniek. Dan volgt eerst een afspraak om een röntgenfoto van uw longen en neusbijholten te maken. Daarna volgt een longfunctieonderzoek en prikken we bloed. De tweede afspraak heeft u bij de longarts. De longarts doet uitgebreid onderzoek en bespreekt met u de uitslagen van eerdere onderzoeken. Als direct duidelijk is wat er aan de hand is, kunnen we al starten met de behandeling. Als de oorzaak van de klachten nog niet duidelijk is, doen we aanvullend onderzoek. Als het nodig is, wordt u hierbij onderzocht door de maag-darm-leverarts of de keel-neus-oorarts. Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk zekerheid te geven over de oorzaak van het hoesten, zodat wij u goed en gericht kunnen behandelen.

Goed om te weten
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.