Hoestpolikliniek Geldrop

St. Anna Logo

De hoestpoli van het Anna Ziekenhuis is er speciaal voor mensen die al langere tijd veel hoesten (chronisch hoesten), maar waarbij geen oorzaak is gevonden. Chronisch hoesten wil zeggen: langer dan acht weken aaneengesloten hoesten of langer dan drie weken hoesten zonder duidelijke oorzaak. Jouw huisarts of specialist kan jou met deze klachten verwijzen naar de speciale hoestpolikliniek. Langdurig of chronisch hoesten is niet alleen vervelend, het kan ook een uiting zijn van een onderliggende ziekte. Het hoesten kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door problemen aan de longen, ontstoken neusbijholte of een aandoening van de slokdarm.    

 

Unieke hoestpoli in het Anna Ziekenhuis

Onze hoestpoli is uniek in Zuid-Nederland en is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die chronisch hoesten. Voor jouw eerste afspraak krijg je informatie en een hoestvragenlijst en een medicijnenlijst toegestuurd. Wij vragen je deze in te vullen en terug te sturen naar de polikliniek. Dan volgt eerst een afspraak om een röntgenfoto van jouw longen en neusbijholten te maken. Daarna volgt een longfunctieonderzoek en prikken we bloed. De tweede afspraak heb je bij de longarts. De longarts doet uitgebreid onderzoek en bespreekt met jou de uitslagen van eerdere onderzoeken. Als direct duidelijk is wat er aan de hand is, kunnen we al starten met de behandeling. Als de oorzaak van de klachten nog niet duidelijk is, doen we aanvullend onderzoek. Als het nodig is, word je hierbij onderzocht door de maag-darm-leverarts of de keel-neus-oorarts. Wij doen er alles aan om je zo snel mogelijk zekerheid te geven over de oorzaak van het hoesten, zodat wij jou goed en gericht kunnen behandelen.

Goed om te weten
Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.