Kinder/jeugdafdeling Geldrop

St. Anna Logo

Op de kinder/jeugdafdeling liggen kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar. Jongeren van 16, 17 of 18 jaar kiezen zelf of ze op de afdeling kindergeneeskunde willen liggen.

De kinder/jeugdafdeling heeft een aantal verschillende kamers. Een box is een kamer waar patiënten apart verpleegd kunnen worden. Hier liggen kinderen met een infectieziekte of die juist beschermd moeten worden tegen infecties. Op een kamer liggen maximaal 2 kinderen. Jongens en meisjes worden bij ons gemengd verpleegd. Bij de kamerindeling proberen wij kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd bij elkaar te leggen. We hebben 2 dagbehandelingskamers, daar liggen maximaal 3 kinderen op een kamer.

Wie kom je tegen op de afdeling

Op de afdeling werken kinderartsen, kinderverpleegkundigen, voedingsassistenten, medewerkers van de huishoudelijke dienst, afdelingssecretaresses, medisch pedagogisch zorgverleners en co-assistenten in opleiding tot arts. Op een bord staat welke verpleegkundigen die dag voor welk kind zorgen. De arts komt iedere dag bij de kinderen langs om te kijken hoe het gaat.

Hoe zien de kamers eruit

Naast het bed staat een nachtkastje. Persoonlijke spullen kunnen in een kledingkast. Op alle kamers is een eigen televisie aanwezig. Gebruik van een eigen mobieltje of tablet is uiteraard toegestaan (Wifi is beschikbaar)

Ontspanning

In de spelkamer zijn spelletjes, handarbeidmaterialen, boeken e.d. aanwezig en kun je, als de arts toestemming geeft, even uit je kamer weg.

Hoe gaat een operatie?

Word je binnenkort geopereerd en vind je het spannend? Kijk deze video maar eens, dan zie je hoe het gaat.

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Bezoek

Meer informatie over de bezoektijden verpleegafdeling kinder/jeugdafdeling.

 

 

 

Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.