Kinderlongspreekuur Geldrop

9880.jpg
St. Anna Logo

Kinderen met astma en/of benauwdheid die inhalatiemedicatie gebruiken worden begeleid op het kinderlongspreekuur van het Anna Ziekenhuis. Een kinderlongverpleegkundige geeft tijdens dit spreekuur uitleg over astma, benauwdheid en de inhalatiemedicatie.

 

Het kinderlongspreekuur in het Anna Ziekenhuis

Kinderen worden via de kinderarts doorgestuurd naar het kinderlongspreekuur voor een afspraak. Op dit spreekuur van het Anna Ziekenhuis wordt uw kind eerst onderzocht door de kinderarts. De kinderarts schrijft dan ook meestal medicijnen voor. Deze medicijnen worden vaak gegeven met een zogenaamde ‘puffer’. De kinderlongverpleegkundige legt daarna alles uit over de medicijnen en het gebruik van de puffer. Ook legt de verpleegkundige uit hoe jullie het beste om kunnen gaan met de astma en de medicijnen thuis, op school en tijdens het sporten. Als het nodig is kijkt ook de kinderfysiotherapeut naar de ademhaling en de houding van het lichaam van uw kind. Op het kinderlongspreekuur blijven we uw kind en u als ouders begeleiden.   

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.