Mammapoli Anna Borstzorg Eindhoven

RMF_2860 - bewerkt.jpg
St. Anna Logo
Anna Borstzorg in Geldrop en Eindhoven is gespecialiseerd in onderzoek, behandeling en begeleiding van vrouwen met afwijkingen in de borst (mamma). Naast zorg voor borstkanker (of verdenking hiervan) is er in Eindhoven ook aandacht voor andere klachten aan de borsten, zoals pijn (mastopathie) en vragen over erfelijkheid en screening. U krijgt patiëntgerichte zorg van ons multidisciplinair mammateam op onze locaties in Geldrop en Eindhoven. Hierin werken de radioloog, chirurg, verpleegkundig specialist, mammacareverpleegkundigen, patholoog, plastisch chirurgen en internist-oncoloog nauw samen.
 • Snel een afspraak
 • Binnen 1 dag na onderzoek duidelijkheid
 • Persoonlijk
 • Kleinschalig
 • Dichtbij
Na verwijzing door uw huisarts heeft u binnen 2 werkdagen een afspraak voor onderzoek op onze afdeling radiologie. Uw eerste bezoek duurt ongeveer 1 uur en verloopt als volgt. 
 • U meldt zich aan de balie. 
 • Afhankelijk van de indicatie of de klacht, wordt er bij u een mammografie en/of een echografie gedaan.
 • Na het onderzoek bespreekt de radioloog de bevindingen met u. Het kan zijn dat aanvullend onderzoek nodig is. De volgende mogelijkheden kan de radioloog met u bespreken:
  1. Er is geen aanvullend onderzoek nodig. U krijgt een goede uitslag en wordt verwezen naar de huisarts.
  2. Er is wel aanvullend onderzoek nodig. Hiervoor kunt u de volgende dag terecht.
  3. Er wordt direct een punctie bij u gedaan door de radioloog in verband met een gevonden afwijking in de borst. De radioloog zal u meteen inlichten of hij/zij het vermoeden heeft dat het om een kwaadaardige afwijking gaat. Ook voor goedaardige afwijkingen kan een punctie nodig zijn.                                      
  In onze folder 'Anna Borstzorg' leest u meer over deze mogelijke uitslagen en aanvullende onderzoeken.
 • Tot slot bekijkt ons multidisciplinaire mammateam welke behandelingen voor u mogelijk zijn. U kiest in overleg met het mammateam de behandeling die het beste bij u past.  

Samen keuzes maken

Gedeelde besluitvorming vinden wij erg belangrijk. Als patiënt besluit u samen met de behandelaar over het behandelvoorstel. Er vindt tijdens de behandeling onderling uitwisseling plaats van informatie, vragen en overwegingen. Om u hierbij te helpen zijn er keuzehulpen. Deze hulpmiddelen helpen u stil te staan bij wat belangrijk is en helpen u tevens de informatie te krijgen die u nodig heeft bij het maken van keuzes. Voor meer informatie en inloggegevens voor de keuzehulpen van PATIENT+ kunt u bij ons terecht.  

Anna Borstzorg in het Anna Ziekenhuis

Anna Borstzorg staat voor professionele zorg met een vertrouwd gezicht. Op onze poliklinieken in Geldrop en Eindhoven streven we naar korte wachttijden, snel een diagnose, goede voorlichting en persoonlijk contact met onze patiënten. U heeft altijd een één-op-één contact met uw specialist. Daarnaast bent u onder behandeling van een goed op elkaar ingespeeld mammateam van professionals uit verschillende disciplines. Onze specialisten hebben regelmatig overleg met collega’s van het academisch ziekenhuis Maastricht UMC+. Wij besteden veel aandacht aan persoonlijke begeleiding en nazorg, ook voor uw naasten. 

Tips van onze specialisten
_MG_9925-ZKH-Dorothy Heijmans.png

Dorothy Heijmans

verpleegkundig specialist mamma

_MG_9795-Mieke van der Steen-tip.png

Mieke van der Steen

casemanager hematologie/ research verpleegkundige

_MG_9795-Mieke van der Steen-tip.png

Mieke van der Steen

casemanager hematologie/ research verpleegkundige

Gebruik de B Bewust Checklist

Ter voorbereiding op uw gesprek met mij of één van mijn collega's, kunt u de B Bewust Checklist van de Borstkanker Vereniging gebruiken. U vindt hier allerlei voorbeeldvragen. 

Dorothy HeijmansBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Uiterlijke verzorging bij kanker

Zoek je tips en advies over uiterlijke verzorging bij kanker, kijk dan eens op www.lookgoodfeelbetter.nl

Kitty PeetenBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Fysiotherapie bij kanker

Fysiotherapie kan ondersteunend zijn bij het leren omgaan met (de gevolgen van) kanker. Het Fysiotherapie Netwerk Oncologie (www.fyneon.nl) is een netwerk van fysiotherapeuten die streven naar kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen met een oncologische aandoening en/of de gevolgen hiervan.

Mieke van der SteenBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Inloophuis voor mensen met kanker

In de regio Eindhoven biedt Inloophuis de Eik (www.inloophuis-de-eik.nl) speciale activiteiten, lezingen en bijeenkomsten voor mensen met kanker en hun naasten.

Mieke van der SteenBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.