Mammapoli Anna Borstzorg Geldrop

RMF_2860 - bewerkt.jpg
St. Anna Logo

Anna Borstzorg in Geldrop en Eindhoven is gespecialiseerd in onderzoek, behandeling en begeleiding van vrouwen en mannen met afwijkingen in de borst (mamma). Naast zorg voor borstkanker (of verdenking hiervan) is er in Eindhoven ook aandacht voor andere klachten aan de borsten, zoals pijn (mastopathie) en vragen over erfelijkheid en screening. U krijgt patiëntgerichte zorg van ons multidisciplinair mammateam op onze locaties in Geldrop en Eindhoven. Hierin werken de radioloog, chirurg, verpleegkundig specialist, mammacareverpleegkundigen, patholoog, plastisch chirurgen en internist-oncoloog nauw samen.

 

 • Snel een afspraak
 • Binnen 1 dag na onderzoek duidelijkheid
 • Persoonlijk
 • Kleinschalig
 • Dichtbij

Na verwijzing door uw huisarts heeft u binnen 2 werkdagen een afspraak voor onderzoek op onze afdeling radiologie. Uw eerste bezoek duurt ongeveer 1 uur en verloopt als volgt. 

 • U meldt zich aan de balie van de afdeling radiologie, route 22 in het souterrain (kelder).
 • Afhankelijk van de indicatie of de klacht, wordt er bij u een mammografie en/of een echografie gedaan.
 • Na het onderzoek bespreekt de radioloog de bevindingen met u. Het kan zijn dat aanvullend onderzoek nodig is. De volgende mogelijkheden kan de radioloog met u bespreken:
  1. Er is geen aanvullend onderzoek nodig. U krijgt een goede uitslag en wordt verwezen naar de huisarts.
  2. Er is wel aanvullend onderzoek nodig, maar dit kan niet meteen. Hiervoor kunt u de volgende dag terecht.
  3. Er wordt direct een punctie bij u gedaan door de radioloog in verband met een gevonden afwijking in de borst. De radioloog zal u meteen inlichten of hij/zij het vermoeden heeft dat het om een kwaadaardige afwijking gaat. Ook voor goedaardige afwijkingen kan een punctie nodig zijn.                                      
  In onze folder 'Anna Borstzorg' leest u meer over deze mogelijke uitslagen en aanvullende onderzoeken.
 • Tot slot bekijkt ons multidisciplinaire mammateam welke behandelingen voor u mogelijk zijn. U kiest in overleg met het mammateam de behandeling die het beste bij u past.  

Samen keuzes maken

Gedeelde besluitvorming vinden wij erg belangrijk. Als patiënt besluit u samen met de behandelaar over het behandelvoorstel. Er vindt tijdens de behandeling onderling uitwisseling plaats van informatie, vragen en overwegingen. Om u hierbij te helpen zijn er keuzehulpen. Deze hulpmiddelen helpen u stil te staan bij wat belangrijk is en helpen u tevens de informatie te krijgen die u nodig heeft bij het maken van keuzes. Voor meer informatie en inloggegevens voor de keuzehulpen van PATIENT+ kunt u bij ons terecht.  

Anna Borstzorg in het Anna Ziekenhuis

Anna Borstzorg staat voor professionele zorg met een vertrouwd gezicht. Op onze poliklinieken in Geldrop en Eindhoven streven we naar korte wachttijden, snel een diagnose, goede voorlichting en persoonlijk contact met onze patiënten. U heeft altijd een één-op-één contact met uw specialist. Daarnaast bent u onder behandeling van een goed op elkaar ingespeeld mammateam van professionals uit verschillende disciplines. Onze specialisten hebben regelmatig overleg met collega’s van het academisch ziekenhuis Maastricht UMC+. Wij besteden veel aandacht aan persoonlijke begeleiding en nazorg, ook voor uw naasten. 

Tips van onze specialisten
_MG_9925-ZKH-Dorothy Heijmans.png

D. (Dorothy) Heijmans

verpleegkundig specialist mamma

_MG_9795-Mieke van der Steen-tip.png

M.E.A. (Mieke) van der Steen

casemanager hematologie/ research verpleegkundige

_MG_9795-Mieke van der Steen-tip.png

M.E.A. (Mieke) van der Steen

casemanager hematologie/ research verpleegkundige

_MG_9925-ZKH-Dorothy Heijmans.png

D. (Dorothy) Heijmans

verpleegkundig specialist mamma

Gebruik de B Bewust Checklist

Ter voorbereiding op uw gesprek met mij of één van mijn collega's, kunt u de B Bewust Checklist van de Borstkanker Vereniging gebruiken. U vindt hier allerlei voorbeeldvragen. 

D. (Dorothy) HeijmansBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Uiterlijke verzorging bij kanker

Zoek je tips en advies over uiterlijke verzorging bij kanker, kijk dan eens op www.lookgoodfeelbetter.nl

K. (Kitty) PeetenBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Fysiotherapie bij kanker

Fysiotherapie kan ondersteunend zijn bij het leren omgaan met (de gevolgen van) kanker. Het Fysiotherapie Netwerk Oncologie (www.fyneon.nl) is een netwerk van fysiotherapeuten die streven naar kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen met een oncologische aandoening en/of de gevolgen hiervan.

M.E.A. (Mieke) van der SteenBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Inloophuis voor mensen met kanker

In de regio Eindhoven biedt Inloophuis de Eik (www.inloophuis-de-eik.nl) speciale activiteiten, lezingen en bijeenkomsten voor mensen met kanker en hun naasten.

M.E.A. (Mieke) van der SteenBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Patient Journey app

In de app 'Patient Journey' is informatie over uw behandeling te vinden. Via de app krijgt u stap voor stap belangrijke informatie over onder andere het onderzoek, de operatie, revalidatie en nazorg. Download de app Patient Journey via de App store of Play Store voor praktische informatie en handige video’s. Zoek vervolgens naar 'St. Anna ziekenhuis' en selecteer de gewenste behandeling.

D. (Dorothy) HeijmansBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Wij kunnen u via dit formulier geen antwoord geven op medisch inhoudelijke- en spoedvragen. Een afspraak maken kan alleen telefonisch. Neemt u contact op met uw huisarts/ behandelend arts als u vragen heeft over uw persoonlijke gezondheidstoestand, diagnose of een behandeling.