Neonatologie

2009-10-02 __HI8617.jpg
St. Anna Logo

Bezoek Neonatologie i.v.m. Corona Anna Ziekenhuis

U bent als ouder/verzorger de hele dag van harte welkom. Broertjes en/of zusjes zijn welkom tijdens het bezoekuur, tenzij ze ziek/verkouden zijn. Voor andere familieleden en bezoekers vragen we om hierover afspraken te maken met de verpleegkundige.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Uw kindje is bij ons op de afdeling neonatologie opgenomen. Dit is een kleinschalige afdeling die deel uitmaakt van het geboortecentrum. Door deze kleinschaligheid is er veel persoonlijk contact tussen ouders, verpleegkundigen en kinderartsen. Samen met u als ouder streven wij naar een persoonlijke, kwalitatief uitstekende behandeling, zorg en nazorg.

Op deze afdeling betrekken wij u zoveel mogelijk bij de zorg voor uw kindje en zullen wij u begeleiden om zoveel mogelijk zelf voor uw kindje te kunnen zorgen. U bent 24 uur per dag, 7 dagen per week welkom.

De afdeling

Op de afdeling werken gespecialiseerde neonatologie verpleegkundigen. Daarnaast krijgt u op de afdeling ook te maken met: kinderartsen, kinderfysiotherapeut, logopediste en maatschappelijk werkster.

Op de afdeling hangt een bord met daarop de naam van uw kindje en daarbij de neonatologie verpleegkundige die voor uw kindje zorgt. Op dit bord kunt u aangeven op welk tijdstip u bijvoorbeeld uw kindje komt voeden.

Zelf verzorgen

Wij willen u als ouders/verzorgers zoveel mogelijk in staat stellen de dagelijkse zorg voor uw kindje zelf te doen. Omdat voor uw kindje contact met u heel belangrijk is, stimuleren wij dit zoveel mogelijk. De vorm van contact hangt af van de situatie of welzijn van uw kind. Door uw kind alleen al aan te raken kunt u liefde geven. Zodra het mogelijk is kunt u een deel van de verzorging overnemen, zoals luier verschonen, temperaturen, wassen. U en uw kind leren elkaar hierdoor beter kennen. Zo kunt u beter inspelen op de behoefte van uw kindje en dit bevordert de hechting.

Bezoek

 Meer informatie over bezoektijden Neonatologie.

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Wij kunnen u via dit formulier geen antwoord geven op medisch inhoudelijke- en spoedvragen. Een afspraak maken kan alleen telefonisch. Neemt u contact op met uw huisarts/ behandelend arts als u vragen heeft over uw persoonlijke gezondheidstoestand, diagnose of een behandeling.