Parkinsonpolikliniek Geldrop

9525.jpg
St. Anna Logo

De ziekte van Parkinson kan uw kwaliteit van leven behoorlijk beïnvloeden. Voor het leren omgaan met uw ziekte en voor algemene Parkinsonzorg, kunt u terecht op de Parkinsonpolikliniek bij de Parkinsonverpleegkundige. Deze gespecialiseerde verpleegkundige ondersteunt en begeleidt niet alleen patiënten, maar ook hun partner/naaste en andere hulpverleners die te maken hebben met mensen met de ziekte van Parkinson.

 

Parkinsonpolikliniek in het Anna Ziekenhuis

De Parkinsonpolikliniek is onderdeel van de polikliniek neurologie van het Anna Ziekenhuis in Geldrop. Wanneer u in ons ziekenhuis onder behandeling bent voor de ziekte van Parkinson kan uw neuroloog u doorverwijzen naar de Parkinsonverpleegkundige. U kunt ook zelf om een verwijzing vragen. De neuroloog geeft u uitgebreid informatie over uw aandoening en de behandeling. Van de Parkinsonverpleegkundige krijgt u informatie en hulp bij uw praktische vragen. Zij biedt u een luisterend oor voor alle problemen die met uw ziekte samenhangen. Ze is ook de schakel tussen u en uw andere hulpverleners. Zij heeft regelmatig overleg met de verschillende behandelaars die betrokken zijn bij uw zorg, zoals de neuroloog, fysiotherapeut, logopedist, uw huisarts en de ergotherapeut.

Daarnaast kent de Parkinsonverpleegkundige de weg naar instanties zoals de thuiszorg, de gemeente of de patiëntenvereniging. De verpleegkundige kan u ondersteunen bij uiteenlopende vragen, bijvoorbeeld over uw medicijnen, moeheid en het regelen van huishoudelijke hulp of woningaanpassingen.

Tweemaal per jaar vindt in het Anna Ziekenhuis de cursus Patiënten Educatie Programma Parkinson (PEPP) plaats. Dit is een cursus van de Parkinson Vereniging waarbij u en uw partner/naaste in het dagelijks leven beter leren omgaan met de psychosociale gevolgen van de ziekte van Parkinson. Deze cursus voor patiënten en partners bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten in groepsverband. Er is een groep voor patiënten en een groep voor partners. De bijeenkomsten voor beide groepen vinden gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats. U kunt onze Parkinsonverpleegkundige vragen naar meer informatie.

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.