Polikliniek hartfalen Geldrop

St. Anna Logo

Sinds 2005 is de Hartfalenpoli onderdeel van de polikliniek Cardiologie van het Anna Ziekenhuis. Hartfalen betekent dat uw hart niet krachtig meer kan pompen. Dit kan verschillende gevolgen hebben voor u, zoals vermoeidheid, kortademigheid en opgezette benen en enkels. Als bij u de diagnose hartfalen is gesteld, verwijst uw cardioloog u door naar de Hartfalenpoli van het Anna Ziekenhuis voor persoonlijke begeleiding.

 

Hartfalenpoli in het Anna Ziekenhuis

Op de Hartfalenpoli werken we voornamelijk aan de verbetering van uw kwaliteit van leven. Het is gebleken dat mensen met hartfalen een prettig leven kunnen hebben en minder vaak opgenomen moeten worden als ze goede begeleiding krijgen. Verandering van uw levensstijl is daarbij heel belangrijk, zoals minder zout eten, genoeg uitrusten en met mate bewegen. Op de hartfalenpoli wordt u hierin begeleid door een gespecialiseerde hartfalenverpleegkundige. Hij/zij begeleidt u om zo goed en zo zelfstandig mogelijk om te gaan met de aandoening die u hebt. Dit doet de hartfalenverpleegkundige door uitleg te geven over:

  • hartfalen en de gevolgen hiervan;
  • de leefregels en waarom deze zo belangrijk zijn;
  • het gebruik van geneesmiddelen;
  • dieet en gewichtscontrole;
  • herkennen van klachten;
  • wat te doen bij toename van klachten;
  • hoe u een zo normaal mogelijk leven kunt leiden.

De hartfalenverpleegkundige heeft nauw contact met uw cardioloog.

Goed om te weten
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Wij kunnen u via dit formulier geen antwoord geven op medisch inhoudelijke- en spoedvragen. Een afspraak maken kan alleen telefonisch. Neemt u contact op met uw huisarts/ behandelend arts als u vragen heeft over uw persoonlijke gezondheidstoestand, diagnose of een behandeling.