Polikliniek keel-neus-oorheelkunde Geldrop

9815.jpg
St. Anna Logo

Wanneer u (of uw kind) klachten heeft aan de keel, neus, oren of in het hoofdhalsgebied komt u voor onderzoek en/of behandeling naar de polikliniek KNO in Geldrop. Bijvoorbeeld bij chronische verkoudheid, neus- en neusbijholtenproblemen, allergie, gehoorvermindering, oor- of keelontstekingen, stemstoornissen, heesheid, slikproblemen of een gezwel (tumor). Voor een eerste afspraak bij de KNO-arts heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Op de polikliniek KNO houden de KNO-artsen algemeen spreekuur voor volwassenen en kinderen van alle leeftijdscategorieën. Daarnaast hebben we spreekuren die gericht zijn op specifieke klachten, zoals het duizeligheidsspreekuur en het tinnitusspreekuur (onderzoek en behandeling van oorsuizen). Onze KNO-artsen nemen ook deel aan het gecombineerde OSAS-spreekuur bij het slaapcentrum van het Anna Ziekenhuis. Dit spreekuur is gericht op onderzoek en behandeling van slaapstoornissen, zoals het obstructief slaapapneusyndroom (OSAS).

 

Polikliniek KNO (keel-neus-oorheelkunde) in het Anna Ziekenhuis

Op onze polikliniek KNO in Geldrop kunt u een persoonlijke benadering verwachten en kindgerichte zorg voor uw kind. Met een verwijzing van uw huisarts of specialist heeft u op korte termijn een afspraak op het spreekuur bij een van onze KNO-artsen. Tijdens uw eerste polikliniekbezoek bespreekt u uw klachten. Daarna onderzoekt de KNO-arts meestal uw hoofdhalsgebied. Eventueel krijgt u afspraken voor aanvullend onderzoek. U kunt altijd om uitleg vragen als u iets niet begrijpt of extra informatie wilt. Aan uw arts of aan onze polikliniekassistenten en/of verpleegkundigen. Tijdens een volgende afspraak bespreekt u met uw arts de resultaten van vervolgonderzoek. U krijgt informatie over mogelijke behandeling(en) van uw aandoening en hoe de verdere behandeling zal verlopen. Op de polikliniek KNO van het Anna Ziekenhuis vinden wij persoonlijke zorg belangrijk. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de kwaliteit van onze zorg ten goede komt. Daarom streven wij ernaar dat u een 'vaste' KNO-arts heeft. U blijft dus onder behandeling en controle bij de KNO-arts die u tijdens uw eerste polikliniekbezoek gesproken heeft.

 

Tips van onze specialisten
_MG_0044-ZKH-JP de Mönnink.png

Jan Pieter de Mönnink

KNO-arts

_MG_0045-ZKH-Muriël van Kempen.png

Muriel van Kempen

KNO-arts

Behandelen van oorsmeer

Oorsmeer is prima te behandelen met soda. Een theelepel soda op een koffiekopje water geeft een goede oplossing. Daarna geldt de regel van 3 x 3: 3 dagen op rij, 3 keer per dag 3 druppels in het oor. Wanneer u in het verleden veel oorproblemen gehad heeft of bekend bent met een gaatje in het trommelvlies is het druppelen met soda-oplossing niet geschikt voor u.

Jan Pieter de MönninkBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Zwemmen met trommelvliesbuisjes

9 van de 10 kinderen met trommelvliesbuisjes kunnen prima zwemmen zonder zwemdoppen te gebruiken. Bij 1 op de 10 kinderen treedt een loopoor of oorpijn op. In dat geval mag u gerust proberen of het met zwemdoppen wel gaat. U kunt deze doppen eventueel insmeren met vaseline. Als de klachten desondanks blijven terugkomen is het verstandig voorlopig niet te zwemmen. Let op: Zwemdoppen moeten jaarlijks vervangen worden in verband met het veranderen van de vorm van de gehoorgang (zeker bij kinderen in de groei).

Muriel van KempenBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.