Polikliniek maag-darm-leverziekten

St. Anna Logo

Op de polikliniek maag-darm-leverziekten (MDL) van het Anna Ziekenhuis in Geldrop komt u voor onderzoek en behandeling van klachten of aandoeningen aan uw spijsverteringsstelsel. Bijvoorbeeld buikpijn, maagpijn of zuurbranden, geelzucht, bloedverlies via anus, kanker en chronische darmontstekingen. Daarnaast kunt u op de polikliniek specialistische verpleegkundige spreekuren bezoeken, zoals:

  • Verpleegkundig spreekuur coloscopie en gastroscopie met sedatie (op de wisselpoli); de verpleegkundige begeleidt u bij de voorbereidingen op uw inwendig kijkonderzoek van de dikke darm (coloscopie) of van de maag (gastroscopie).
  • IBD-spreekuur (op de wisselpoli); IBD is de verzamelnaam voor chronische darmontstekingen, waaronder Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. U krijgt uitleg en begeleiding bij uw ziekte van de verpleegkundige in samenwerking met MDL-arts.

Voor een eerste bezoek onze polikliniek heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

 

De polikliniek maag-darm-leverziekten in het Anna Ziekenhuis

Ons specialisme MDL kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg met korte wachttijden. In geval van spoed kunt u direct contact opnemen. Wij hechten veel waarde aan goede communicatie en persoonlijk contact met u en uw naaste(n). Bij uw zorg werken onze MDL-artsen intensief samen met andere specialisten in ons ziekenhuis, onder andere met internisten, chirurgen, kinderartsen, oncologen en pathologen. Zo nodig is er overleg met collega’s van het academisch ziekenhuis Maastricht UMC+. Behalve met de MDL-arts heeft u regelmatig contact met onze MDL-verpleegkundigen. U krijgt van hen uitgebreide informatie over uw ziektebeeld, medicijnen, onderzoeken en behandelmethoden en een optimale begeleiding tijdens uw zorgtraject. Het Anna Ziekenhuis is door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gecertificeerd voor het doen van vervolgonderzoek bij het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Tips van onze specialisten
_MG_2623-ZKH-Ronald Linskens.png

Ronald Linskens

MDL arts

Erfelijkheid

Voor de MDL-arts is het belangrijk om te weten of bepaalde aandoeningen in uw familie voorkomen. Wij vragen u dit bij uw bezoek aan de specialist aan te geven.

Ronald LinskensBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.