Polikliniek medisch maatschappelijk werk Geldrop

9525.jpg
St. Anna Logo

Op de polikliniek medisch maatschappelijk werk kunt u terecht voor een gesprek over emoties en vragen die spelen bij ziekte, een opname of behandeling. Onze maatschappelijk medewerkers zijn gespecialiseerd om u en uw familie te ondersteunen en samen met u te zoeken naar een nieuw evenwicht in de situatie. Ziekte, een opname of behandeling in een ziekenhuis kunnen namelijk erg ingrijpend zijn voor u en/of uw familie. Verschillende emoties kunnen dan een rol spelen, zoals onzekerheid, boosheid, angst en (wan)hoop. Ook kunnen er vragen spelen over de impact van de situatie op uw dagelijks leven. Zo kunt u zich afvragen hoe u uw kinderen over uw ziekte vertelt. Of hoe het met uw gezin, relatie en werk verder gaat.

 

Polikliniek medisch maatschappelijk werk in het Anna Ziekenhuis

De medisch maatschappelijk werkers van het Anna Ziekenhuis werken nauw samen met uw behandelend specialist, de verpleegafdeling waar u bent opgenomen of polikliniek waar u wordt behandeld. U kunt zelf om een gesprek met onze maatschappelijk werkers vragen of een verpleegkundige of behandelend arts vragen dit te doen. In sommige situaties zal uw behandelteam en gesprek met een maatschappelijk werker adviseren. Bij een aantal behandelingen wordt de maatschappelijk werker altijd ingeschakeld. Soms kan het nodig zijn dat we u doorverwijzen naar een andere hulpverlener en instantie. Onze maatschappelijk werkers kunnen u daar dan bij helpen.

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.