Polikliniek oncologie Geldrop

9100.jpg
St. Anna Logo

Wanneer u kanker heeft, gaat u in het Anna Ziekenhuis in Geldrop voor onderzoek, behandeling en controles meestal ook naar onze polikliniek oncologie (onderdeel van de polikliniek interne geneeskunde). U komt onder behandeling bij een van onze internist-oncologen. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van kanker met medicijnen, in pijnbestrijding en begeleiding bij kanker. Bij uw zorgtraject op de polikliniek en/of op de verpleegafdeling ondersteunt de casemanager oncologische zorg u. Deze gespecialiseerde verpleegkundige coördineert uw zorg en begeleidt u en uw naaste(n) vanaf de diagnose tot en met de behandeling en de controles in de periode erna. Zij werkt nauw samen met de verschillende specialisten die betrokken zijn bij uw behandeling. Voor een eerste bezoek aan de polikliniek oncologie heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of een medisch specialist.

 

Polikliniek oncologie in het Anna Ziekenhuis

Tijdens uw eerste afspraak op de polikliniek bespreekt u met de internist-oncoloog uw gezondheid en klachten. De arts informeert u over uw ziekte en de behandelingsmogelijkheden (chemotherapie, immunotherapie, hormoontherapie, doelgerichte therapie). Meestal volgt lichamelijk onderzoek. Na afloop wordt bij u bloed geprikt voor onderzoek. Zo nodig krijgt u afspraken voor aanvullend onderzoek. Op basis van de onderzoeksuitslagen en na overleg met collega-specialisten in het ziekenhuis bepaalt de arts daarna samen met u welke behandeling voor u de beste is. Vanaf de start van uw behandeling tot en met de nazorg komt u regelmatig op controle. U blijft steeds bij dezelfde internist-oncoloog onder behandeling.

Daarnaast bezoekt u op de polikliniek het spreekuur van uw casemanager. U kunt bij haar terecht met uw vragen, onzekerheden, het afstemmen van afspraken en voor (het inschakelen van) psychosociale begeleiding, al naar gelang uw behoefte en die van uw naaste(n).

Tips van onze specialisten
_MG_9795-Mieke van der Steen-tip.png

Mieke van der Steen

casemanager hematologie/ research verpleegkundige

_MG_9795-Mieke van der Steen-tip.png

Mieke van der Steen

casemanager hematologie/ research verpleegkundige

Fysiotherapie bij kanker

Fysiotherapie kan ondersteunend zijn bij het leren omgaan met (de gevolgen van) kanker. Het Fysiotherapie Netwerk Oncologie (www.fyneon.nl) is een netwerk van fysiotherapeuten die streven naar kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen met een oncologische aandoening en/of de gevolgen hiervan.

Mieke van der SteenBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Inloophuis voor mensen met kanker

In de regio Eindhoven biedt Inloophuis de Eik (www.inloophuis-de-eik.nl) speciale activiteiten, lezingen en bijeenkomsten voor mensen met kanker en hun naasten.

Mieke van der SteenBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.