Polikliniek oogheelkunde Geldrop

St. Anna Logo

U kunt met verschillende oogklachten voor onderzoek en/of behandeling terecht op de polikliniek oogheelkunde van het Anna Ziekenhuis in Geldrop. Bijvoorbeeld met klachten als slecht zien (dichtbij of veraf), scheelzien, een ontsteking of een bloeding in het oog of pijn in of rondom het oog. Maar ook voor controle van uw ogen als u suikerziekte heeft. Op de polikliniek oogheelkunde krijgt u te maken met verschillende medewerkers. De technisch oogheelkundig assistent (TOA) doet het vooronderzoek voordat u bij de oogarts komt. Dit kan bestaan uit meten van uw oogdruk, gezichtsscherpte of brilsterkte, gezichtsveldonderzoek of netvliesfotografie. De optometrist doet ook vooronderzoeken, beoordeelt het netvlies en doet controles na een staaroperatie. Onze optometristen doen ook rijbewijskeuringen. De orthoptist onderzoekt, behandelt en begeleidt bij problemen die samenhangen met de stand en de samenwerking van de ogen. Zoals scheelzien, een lui oog, cilindrische refractieafwijkingen bij kinderen of oogbewegingsstoornissen. Voor een eerste afspraak op de polikliniek heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

 

Polikliniek oogheelkunde in het Anna Ziekenhuis

Op onze polikliniek oogheelkunde in Geldrop kunt u kwalitatief goede patiëntenzorg verwachten met een persoonlijke benadering. U blijft in principe steeds onder behandeling bij dezelfde oogarts. Op de polikliniek houden onze oogartsen algemeen spreekuur voor volwassenen en kinderen. Tijdens uw afspraak bespreekt u met de oogarts uw klachten en de arts onderzoekt uw ogen. Meestal vindt vervolgonderzoek plaats. Daarna bepaalt de oogarts in samenspraak met u welke behandeling voor u de beste is. De behandelingen vinden deels plaats op de polikliniek.

Tips van onze specialisten
4867Jeroen Biesta.png

Jeroen Biesta

technisch oogheelkundig assistent

5086Ilse Kouters.png

Ilse Kouters - Verwijlen

orthoptist

5333Gonzalves.png

Arnaldo Gonçalves

oogarts

5061Francis Geers.jpg

Francis Geers - van Bladel

orthoptist

4854Iri Chmielowski.png

Iri Chmielowski

technisch oogheelkundig assistent

Goed voorbereid naar de afspraken

Wij vragen u zich goed voor te bereiden op de afspraak. U kunt hierbij denken aan: thuis uw ogen druppelen wanneer wij dit gevraagd hebben, formulieren meenemen, recente lijst met medicijnen meenemen.

Jeroen BiestaBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Recept prismabril

Als u een prismabril heeft, vragen wij u om het brilrecept daarvan mee te nemen.

Ilse Kouters - VerwijlenBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Autorijden na een consult bij de oogarts/optometrist

Houdt u er bij alle afspraken rekening mee dat uw ogen worden gedruppeld met pupilverwijdende druppels. Het is niet verstandig om daarna zelf auto te rijden.

Arnaldo GonçalvesBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Informatie over de sterkte van uw lenzen

Als u contactlenzen draagt vragen wij u om informatie over de sterkte van uw lenzen mee te nemen naar uw afspraak.

Francis Geers - van BladelBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Zonder lenzen naar het spreekuur

Als u contactlenzen draagt, vragen wij u, indien mogelijk, om zonder contactlenzen op het spreekuur te komen. Is dit niet mogelijk, neemt u dan een doosje en vloeistof mee om de lenzen in op te bergen.

Iri ChmielowskiBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.