Oogheelkunde en oogmetingen

Afdeling

Oogheelkunde

Heb je een aandoening of stoornis aan jouw oog of het gebied eromheen? Dan kun je bij het specialisme oogheelkunde in het Anna Ziekenhuis terecht voor onderzoek en behandeling. Onze oogartsen houden zich bezig met alle oogaandoeningen en behandelen en opereren zowel volwassenen als kinderen. Zo kun je bij ons terecht voor onder andere een lui oog, een infectie of bloeding in het oog, een netvliesbeschadiging, verhoogde oogboldruk en overhangende oogleden. 

Over onze zorg

We zijn gespecialiseerd in de behandeling van staar en scheelzien. Onderzoek en behandeling vinden plaats op onze polikliniek oogheelkunde in het Anna Ziekenhuis in Geldrop en als dagbehandeling in ons ziekenhuis. Bij het specialisme oogheelkunde in het Anna Ziekenhuis kun je kwalitatief goede patiëntenzorg verwachten en een persoonlijke begeleiding. Je bent in principe steeds bij dezelfde oogarts onder behandeling, zodat jouw arts altijd exact op de hoogte is van jouw situatie. 

Bij jouw oogzorg is een groot team van verschillende professionals betrokken. Dit team bestaat naast de oogartsen onder andere uit optometristen, orthoptisten en technisch oogheelkundig assistenten. Ook werken onze oogartsen bij jouw zorg zo nodig intensief samen met andere specialisten in ons ziekenhuis, onder andere met internisten, neurologen en kinderartsen.

Voor volwassenen en kinderen

Op de polikliniek houden onze oogartsen algemeen spreekuur voor volwassenen en kinderen. Tijdens je afspraak bespreek je met de oogarts jouw klachten en de arts onderzoekt jouw ogen. Meestal vindt vervolgonderzoek plaats. Daarna bepaalt de oogarts in samenspraak met jou welke behandeling voor jou de beste is. De behandelingen vinden deels plaats op de polikliniek.

Je kunt met verschillende oogklachten voor onderzoek en/of behandeling terecht op de polikliniek oogheelkunde van het Anna Ziekenhuis in Geldrop. Bijvoorbeeld met klachten als slecht zien (dichtbij of veraf), scheelzien, een ontsteking of een bloeding in het oog of pijn in of rondom het oog. Maar ook voor controle van je ogen als je suikerziekte hebt.

Over ons team

De TOA doet het vooronderzoek voordat je bij de oogarts komt. Dit kan bestaan uit meten van jouw oogdruk, gezichtsscherpte of brilsterkte, gezichtsveldonderzoek of netvliesfotografie.

De optometrist doet ook vooronderzoeken, beoordeelt het netvlies en doet controles na een staaroperatie. Onze optometristen doen ook rijbewijskeuringen.

De orthoptist onderzoekt, behandelt en begeleidt bij problemen die samenhangen met de stand en de samenwerking van de ogen. Zoals scheelzien, een lui oog, cilindrische refractieafwijkingen bij kinderen of oogbewegingsstoornissen.

Voor een eerste afspraak op de polikliniek heb je een verwijzing nodig van jouw huisarts of specialist.

Lilian

"Ik heb zoveel meer rust gevonden nu mijn zicht niet constant wisselt en ik weet dat deze kunstlens zijn werk blijft doen.”

Lees het hele verhaal