Polikliniek revalidatie Geldrop

St. Anna Logo

Door ziekte, een ongeval of een aangeboren aandoening kun je belemmeringen ervaren in het dagelijks functioneren. Denk bijvoorbeeld aan praten, schrijven, lezen, staan, lopen, aankleden, huishoudelijke taken, werk, hobby’s en sporten en sociale contacten. Als je deze klachten herkent, kun je een afspraak maken bij de revalidatiearts op de polikliniek revalidatiegeneeskunde in het Anna Ziekenhuis Geldrop. Je hebt hiervoor een verwijzing nodig van jouw huisarts of een andere specialist uit ons ziekenhuis. De revalidatiearts helpt je om blijvende beperkingen te voorkomen. Als dat niet mogelijk is, helpt de revalidatiearts jou om zo goed mogelijk te leren omgaan met jouw beperking in jouw dagelijks leven.

 

Polikliniek revalidatie in het Anna Ziekenhuis

Tijdens de eerste afspraak bespreek je met de revalidatiearts de belemmeringen die je ervaart bij het dagelijks functioneren. Je bespreekt ook de (mogelijke) oorzaak van deze belemmeringen. De revalidatiearts zal je vragen wat je hoopt te bereiken en wat jouw doelen en verwachtingen zijn. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Als dat nodig is, worden afspraken gemaakt over aanvullend onderzoek, zoals een röntgenfoto. Na alle onderzoeken bespreekt de revalidatiearts de mogelijke behandelingen met jou. Samen met jou stelt de revalidatiearts doelen vast. Als je een behandeling nodig hebt, kan dat bij een therapeut bij jou in de buurt of bij een van de therapeuten in het Anna Ziekenhuis. Als je situatie daarom vraagt, kan jouw revalidatiearts je ook doorverwijzen naar een andere instelling om te revalideren.

 

Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.