Polikliniek verloskunde Geldrop

iStock_000014394161Large.jpg
St. Anna Logo

Op de polikliniek verloskunde van het Anna Ziekenhuis kunt u na verwijzing van uw huisarts of verloskundige terecht voor begeleiding van uw zwangerschap. Controle in het ziekenhuis is nodig als u een verhoogd risico loopt op complicaties bij uw zwangerschap en/of bevalling of als er tijdens een normale zwangerschap complicaties optreden. Bijvoorbeeld als tijdens uw eerdere zwangerschap(pen) complicaties zijn opgetreden, u in verwachting bent van een meerling, uw baby niet goed groeit of de placenta verkeerd ligt. Op onze polikliniek vinden uw zwangerschapscontroles plaats. U komt hiervoor afwisselend bij de gynaecoloog (vrouwenarts) en de klinisch verloskundige. Hoe vaak u tijdens uw zwangerschap op controle komt, hangt af van de zwangerschapsduur, uw medische voorgeschiedenis en gezondheid en het verloop van uw zwangerschap.

 

De polikliniek verloskunde in het Anna Ziekenhuis

Op onze polikliniek verloskunde in Geldrop kunt u deskundige zorg en een persoonlijke begeleiding verwachten. De gynaecoloog is uw hoofdbehandelaar. Onze klinisch verloskundigen werken nauw samen met de gynaecologen en zijn opgeleid om meer complexe zorg te verlenen bij zwangerschap en bevalling. U krijgt informatie over allerlei aspecten rondom zwangerschap en bevallen. Ook over testen die mogelijk zijn om te kijken of uw ongeboren kind wel of niet een aangeboren afwijking heeft. Tijdens de zwangerschap kan de echoscopist meerdere keren een echo maken om de groei van uw baby te bepalen en/of te volgen. U kunt tijdens dat onderzoek de echobeelden van uw kind volgen op een beeldscherm. Bij elke controle meten wij uw bloeddruk. De gynaecoloog of klinisch verloskundige voert steeds een uitwendig onderzoek uit om te beoordelen of uw baarmoeder goed groeit. Zodra het mogelijk is, beluisteren we de hartslag van de baby en we voelen hoe de baby in uw buik ligt. Tijdens elk polikliniekbezoek kunt u al uw vragen stellen, ook aan onze polikliniekassistenten. Bij al uw afspraken is uw partner altijd van harte welkom.

Tips van onze specialisten
_MG_9810-ZKH-Ruben Engels.png

Ruben Engels

gynaecoloog

Tijdig registeren

Heeft u de wens om in het Anna Ziekenhuis te bevallen? Registreert u zich dan tijdig. Kies hiervoor een rustig moment, zodat bij een spoedopname of de bevalling uw gegevens bij ons bekend zijn. U kunt zich registreren bij de receptie in de centrale hal, vergeet niet een geldig identiteitsbewijs en uw zorgpas mee te nemen.

Ruben EngelsBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.