Rookstoppolikliniek Geldrop

St. Anna Logo

Veel rokers weten dat roken schadelijk is voor hun gezondheid, maar stoppen met roken - en dat volhouden - is vaak moeilijk. Om u daarbij te helpen heeft het Anna Ziekenhuis een rook-stop-polikliniek. Hier begeleiden wij u bij het stoppen met roken. Stoppen met roken heeft namelijk al direct een positief effect op uw gezondheid:

  • na drie dagen is de koolmonoxide uit de rook uit uw bloed verdwenen. Uw doorbloeding wordt dan beter. U krijgt warmere handen en voeten en uw bloeddruk daalt;
  • na twee tot vier dagen is uw lichaam nicotinevrij;
  • na drie dagen tot twee weken wordt uw ademhaling beter en hoest u minder;
  • na twee tot vier weken krijgt u meer energie en een beter uithoudingsvermogen. Lopen en sporten gaan bijvoorbeeld veel beter;
  • u heeft minder kans op long-, hart- en vaatziekten.

Een ander groot voordeel is dat u weer beter gaat proeven en ruiken waardoor eten lekkerder smaakt. Ook uw huid verbetert doordat deze beter doorbloedt wordt.

De rookstoppolikliniek staat onder leiding van onze longartsen. Samen met u werken we hier aan de lichamelijke verslaving aan nicotine en aan de geestelijke afhankelijkheid. Dat wil zeggen: het gevoel hebben dat u niet zonder sigaretten/sigaren kunt. Uit ervaring weten wij dat mensen die erin geslaagd zijn te stoppen met roken, zich een stuk prettiger en fitter voelen. Wij willen u daar graag bij helpen.

 

Zorg op maat bij de rookstoppoli van het Anna Ziekenhuis

Op de rookstoppoli van het Anna Ziekenhuis krijgt u zorg op maat. U krijgt persoonlijk advies, begeleiding en ondersteuning. Voor de eerste afspraak krijgt u een vragenlijst. Hiermee kunt u zich voorbereiden op het programma en het helpt u bewust te worden van uw rookgedrag. Bij uw eerste afspraak onderzoekt de longarts u om eventuele ziekte uit te sluiten. Hij of zij bespreekt uw rookgedrag, motivatie en de vragenlijst. Samen stellen we een stopdatum vast en krijgt u tips voor de stopdag mee. Bij de vervolgconsulten wordt u begeleid door een longverpleegkundige. We nemen dan het plan van aanpak door en stellen dit eventueel bij. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden deze behandeling. 

Goed om te weten
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.