Rookstoppolikliniek Geldrop

St. Anna Logo

Veel rokers weten dat roken schadelijk is voor hun gezondheid, maar stoppen met roken - en dat volhouden - is vaak moeilijk. Om u daarbij te helpen heeft het Anna Ziekenhuis een rook-stop-polikliniek. Hier begeleiden wij u bij het stoppen met roken. Stoppen met roken heeft namelijk al direct een positief effect op uw gezondheid:

  • na drie dagen is de koolmonoxide uit de rook uit uw bloed verdwenen. Uw doorbloeding wordt dan beter. U krijgt warmere handen en voeten en uw bloeddruk daalt;
  • na twee tot vier dagen is uw lichaam nicotinevrij;
  • na drie dagen tot twee weken wordt uw ademhaling beter en hoest u minder;
  • na twee tot vier weken krijgt u meer energie en een beter uithoudingsvermogen. Lopen en sporten gaan bijvoorbeeld veel beter;
  • u heeft minder kans op long-, hart- en vaatziekten.

Een ander groot voordeel is dat u weer beter gaat proeven en ruiken waardoor eten lekkerder smaakt. Ook uw huid verbetert doordat deze beter doorbloedt wordt.

De rookstoppolikliniek staat onder leiding van onze longartsen. Samen met u werken we hier aan de lichamelijke verslaving aan nicotine en aan de geestelijke afhankelijkheid. Dat wil zeggen: het gevoel hebben dat u niet zonder sigaretten/sigaren kunt. Uit ervaring weten wij dat mensen die erin geslaagd zijn te stoppen met roken, zich een stuk prettiger en fitter voelen. Wij willen u daar graag bij helpen.

 

Zorg op maat bij de rookstoppoli van het Anna Ziekenhuis

Op de rookstoppoli van het Anna Ziekenhuis krijgt u zorg op maat. U krijgt persoonlijk advies, begeleiding en ondersteuning. Voor de eerste afspraak krijgt u een vragenlijst. Hiermee kunt u zich voorbereiden op het programma en het helpt u bewust te worden van uw rookgedrag. Bij uw eerste afspraak onderzoekt de longarts u om eventuele ziekte uit te sluiten. Hij of zij bespreekt uw rookgedrag, motivatie en de vragenlijst. Samen stellen we een stopdatum vast en krijgt u tips voor de stopdag mee. Bij de vervolgconsulten wordt u begeleid door een longverpleegkundige. We nemen dan het plan van aanpak door en stellen dit eventueel bij. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden deze behandeling. 

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Wij kunnen u via dit formulier geen antwoord geven op medisch inhoudelijke- en spoedvragen. Een afspraak maken kan alleen telefonisch. Neemt u contact op met uw huisarts/ behandelend arts als u vragen heeft over uw persoonlijke gezondheidstoestand, diagnose of een behandeling.