TIA-polikliniek Geldrop

9945.jpg
St. Anna Logo

Een TIA kan een voorbode zijn van een grote beroerte. Als u mogelijk een TIA heeft gehad, is het belangrijk om snel met verschillende onderzoeken te achterhalen wat de oorzaak van uw klachten is. Hiervoor kunt u terecht op de TIA-polikliniek van het Anna Ziekenhuis. Uw huisarts kan u op basis van uw klachten doorverwijzen naar onze TIA-polikliniek.

 

TIA-polikliniek in het Anna Ziekenhuis

De TIA-polikliniek is onderdeel van de polikliniek neurologie van het Anna Ziekenhuis in Geldrop. Wanneer u mogelijk een TIA heeft gehad, kunt u na een telefoontje van uw huisarts, meestal de volgende dag terecht op onze TIA-polikliniek. U krijgt op 1 dag alle noodzakelijke onderzoeken. U start hiermee om 8.00 uur. Uw onderzoeksprogramma neemt meestal de hele dag in beslag. Voor het ondergaan van de onderzoeken moet u nuchter zijn. Dat betekent dat u op de avond voor uw afspraak vanaf middernacht (00.00 uur) niet meer mag eten, drinken en/of roken. Medicatie mag u op de dag van uw afspraak wel innemen met een klein slokje water.

De diverse onderzoeken zijn gericht op het opsporen van aderverkalking (arteriosclerose). Aderverkalking kan een TIA of een beroerte (CVA) veroorzaken. Op de dag van uw afspraak krijgt u een CT-scan, duplexonderzoek, bloedonderzoek en we maken een hartfilmpje of elektrocardiogram (ECG)

Na afloop van alle onderzoeken krijgt u van de neuroloog direct de uitslag en u hoort welke behandelingen voor u mogelijk zijn. Als de neuroloog vermoedt dat er mogelijk nog andere verklaringen voor uw klachten zijn, is extra aanvullend diagnostisch onderzoek nodig. Bijvoorbeeld een hersenscan (elektro-encefalogram/EEG) of een MRI-scan van uw hoofd. Deze vervolgonderzoeken maken geen deel uit van het programma op de TIA-polikliniek. U krijgt hiervoor vervolgafspraken.

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.