Verpleegafdeling cardiologie

9549.jpg
St. Anna Logo

De afdeling cardiologie is een afdeling met 12 bedden voor patiënten die behandeld worden door de cardioloog.

Op de afdeling cardiologie werken onder andere verpleegkundigen, verzorgenden, voedingsassistenten en de cardiologen.

Welke verpleegkundige / verzorgende zorgt er voor u

De afdeling cardiologie is verdeeld in blokken bestaande uit één- en tweepersoonskamers. Het personeel is over de blokken verdeeld. Zo willen we zo patiëntgericht mogelijk werken. Op de afdeling hangt een bord met daarop de namen van de medewerkers die die dag werkzaam zijn en waar ze werken.

Per dienst is een Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige (EVV’er) voor u aanwezig. Hij/zij coördineert de zorg voor u gedurende de hele dienst. Dit betekent onder anderen dat de EVV’er visite loopt met de artsen, de zorg afstemt met andere disciplines zoals de fysiotherapie en een aanspreekpunt is voor u en uw familie/naasten. Deze EVV’er kan per dag verschillen.

Naast verpleegkundigen werken we ook met leerling-verpleegkundigen en studenten/stagiaires op de afdeling.

Bij vragen of opmerkingen kunt u altijd terecht bij de dienstdoende verpleegkundige.

Wanneer loopt de specialist visite

De cardioloog

Elke week heeft één cardioloog kliniekdienst; dit is elke week een andere cardioloog. Deze kliniekcardioloog maakt het beleid voor alle opgenomen patiënten. 

De visites vinden dagelijks plaats tussen 10.00 en 12.00 uur. De cardioloog bespreekt eerst het beleid met de verpleegkundige die verantwoordelijk voor u is. Daarna wordt u gevraagd, indien mogelijk, om plaats te nemen in de visiteruimte zodat het beleid kort met u kan worden besproken. Uw naasten mogen hierbij aanwezig zijn. Als dit wenselijk is overleg dit dan vooraf met de cardioloog en verpleging.

Dit is een andere manier van visite lopen dan u mogelijk gewend bent van eerdere ziekenhuisopnames waar de specialist bij u aan bed het beleid kwam toelichten. Om meer privacy te waarborgen is op afdeling cardiologie voor deze manier van visite lopen gekozen.   

 

Bezoektijden

Meer informatie over de bezoektijden verpleegafdelingen.

 

 

Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.