Verpleegafdeling Intere / MDL /Longgeneeskunde

St. Anna Logo

Afdeling Interne/MDL/Longgeneeskunde is een afdeling waar 23 patiënten verpleegd kunnen worden die bij een internist of Maag-, Darm-, Leverspecialist (MDL) of longarts onder behandeling zijn. De afdeling is verdeeld in blokken, bestaande uit één-, twee- of driepersoonskamers.

Op de afdeling Interne/MDL/Longgeneeskunde werken onder andere verpleegkundigen, verzorgenden, voedingsassistenten en internisten, maag-darm-leverspecialisten en longartsen.

Welke verpleegkundige / verzorgende zorgt er voor u

Op de afdeling zijn zowel gediplomeerd verpleegkundigen/verzorgenden, als leerlingen en studenten/stagiaires werkzaam.

Het verplegende personeel draagt zorg voor informatie verstrekking m.b.t. onderzoeken die plaats moeten vinden en het ziektebeeld waarvoor u opgenomen bent.

Op de afdeling hangt een bord waarop staat aangegeven wie er voor u tijdens welke dienst zorgen. Per dienst is er een Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige (EVV-er) voor u aanwezig. Deze coördineert de zorg gedurende de hele dienst en is ook degene die de artsenvisite mede verzorgt. Deze EVV-er kan per dag verschillen. U kunt bij de EVV-er terecht voor vragen rondom uw verblijf.

Wanneer komt de specialist visite lopen

Er wordt dagelijks visite gelopen door uw eigen specialist.

  • De internisten en MDL artsen lopen op maandag, woensdag en vrijdag een uitgebreide visite. De andere dag komen ze mogelijk bij U kort even
  • De longartsen lopen dagelijks de visite tussen 8.30 en 9.30u. Dit zijn echter richttijden, het kan ook later worden.

Tijdens vakantie, in het weekend of bij afwezigheid wordt waargenomen door een van de collega specialisten.

Bezoektijden

Meer informatie over de bezoektijden verpleegafdelingen.

Goed om te weten
Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.