Verpleegafdeling oncologie

9274.jpg
St. Anna Logo

Kanker is een ingrijpende ziekte voor de patiënt en zijn naasten. Veel mensen kunnen worden genezen, voor vele anderen breekt een onzekere tijd aan die jaren kan duren.

Naast aandacht voor behandelingen zoals chemokuren, is er dan ook  aandacht voor pijn, benauwdheid en emotionele aspecten. De aandacht is niet alleen gericht op de patiënt zelf, maar ook op de naasten. Daarom wordt intensief in teamverband samengewerkt met vele andere disciplines zoals pijnbestrijder, palliatief arts, geestelijke verzorging, maatschappelijk werk, fysiotherapie en diëtiek.

Daarnaast krijgen vele patiënten een “casemanager” toegewezen. Dit is een contactpersoon die zij vanuit de thuissituatie kunnen benaderen gedurende het gehele traject. Zo streven wij er naar om in alle fasen van het ziekteproces patiëntgerichte zorg verlenen.

De afdeling oncologie is verdeeld in een klinische afdeling (voor langer verblijf) en een dagbehandeling.

Welke verpleegkundige zorgt er voor u

Op zowel de klinische afdeling als op de dagbehandeling werken oncologie verpleegkundigen. In de kliniek wordt de oncologie verpleegkundige ondersteund door een verpleegkundige, een verzorgende of een leerling oncologie verpleegkundige. Op de afdeling hangt een bord welke medewerkers die dag werkzaam zijn en waar ze werken.

Het verplegend personeel werkt veelal in drie diensten: vroege dienst (07.30-16.00u), late dienst (14.30-23.00u) en de nachtdienst (22.50-07.40u).

Wanneer loopt de specialist visite

Er wordt dagelijks visite gelopen door de specialist. Op woensdag is er een multidisciplinair overleg op de afdeling oncologie, waarin de verschillende disciplines die betrokken zijn bij uw zorg met elkaar overleggen. De specialist komt daarna ook langs om dit met u te bespreken.

Tijdens vakantie, weekend of afwezigheid wordt waargenomen door een van de collega specialisten.

Bezoektijden

Meer informatie over de bezoektijden verpleegafdelingen.

Tips van onze specialisten
_MG_9795-Mieke van der Steen-tip.png

Mieke van der Steen

casemanager hematologie/ research verpleegkundige

_MG_9795-Mieke van der Steen-tip.png

Mieke van der Steen

casemanager hematologie/ research verpleegkundige

Fysiotherapie bij kanker

Fysiotherapie kan ondersteunend zijn bij het leren omgaan met (de gevolgen van) kanker. Het Fysiotherapie Netwerk Oncologie (www.fyneon.nl) is een netwerk van fysiotherapeuten die streven naar kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen met een oncologische aandoening en/of de gevolgen hiervan.

Mieke van der SteenBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Inloophuis voor mensen met kanker

In de regio Eindhoven biedt Inloophuis de Eik (www.inloophuis-de-eik.nl) speciale activiteiten, lezingen en bijeenkomsten voor mensen met kanker en hun naasten.

Mieke van der SteenBekijk profiel

Vindt u deze informatie nuttig?

Goed om te weten
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.