Acute opname afdeling (AOA)

0139.jpg
St. Anna Logo

De Acute Opname Afdeling (AOA) is een verpleegafdeling voor patiënten die ongepland met spoed moeten worden opgenomen. Dit kan bijvoorbeeld als u via uw huisarts op de Spoedeisende Hulp (SEH) of een polikliniek komt en na onderzoek blijkt dat u direct moet worden opgenomen. Op de SEH of de polikliniek wordt de eerste behandeling in gang gezet. Daarna gaat u naar de Acute Opname Afdeling. U blijft maximaal drie dagen op deze afdeling. Als duidelijk is dat uw opname langer dan drie dagen gaat duren, wordt u overgeplaatst naar de verpleegafdeling van uw behandelend arts.  

 

Acute Opname Afdeling (AOA) in Anna Ziekenhuis

Als u onverwachts wordt opgenomen op de Acute Opname Afdeling (AOA) van het Anna Ziekenhuis, proberen we uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Zo krijgt u voorrang op onderzoeken, zodat zo snel mogelijk duidelijk wordt wat er met u aan de hand is. Hierdoor kan uw arts sneller een behandelplan maken of aanpassen. Op de AOA werken ervaren, gediplomeerde verpleegkundigen. Alle verpleegkundigen op de AOA hebben extra opleidingen gevolgd om acute patiënten te kunnen verplegen. De verpleegkundigen geven u informatie over uw onderzoeken en behandeling. Op de gang voor de balie hangt een bord waarop u kunt zien welke verpleegkundigen dienst hebben. 24 uur per dag zijn er verpleegkundigen aanwezig. Zowel in de vroege, als in de late en nachtdienst is er een Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige (een EVV-er) voor u aanwezig. Voor vragen over uw verblijf kunt u terecht bij deze EVV-er.

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Goed om te weten
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.