AnnApotheek (poliklinische apotheek / dienstapotheek)

Annapotheek Vernieuwd
St. Anna Logo

Bij de AnnApotheek kunt u uw voorgeschreven medicijnen of zelfzorgmiddelen ophalen. Dit kan direct na uw bezoek aan de specialist, maar ook als u niet in het Anna Ziekenhuis bent behandeld. 

Heeft u na ontslag medicijnen nodig? Dan kunt u deze bij de AnnApotheek ophalen of u krijgt het op de afdeling of aan bed geleverd.

Openingstijden AnnApotheek

 • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur.
  * Doordeweeks geldt tussen 18.00 tot 21.00 uur een diensttarief. 
 • Zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur 
  * Zaterdag geldt tussen 18.00 en 21.00 uur een diensttarief.

Dienstapotheek bij spoedgevallen

Buiten deze openingstijden en op zondagen en feestdagen is de AnnApotheek een dienstapotheek. Dan is de apotheek uitsluitend bedoeld voor spoedgevallen. Bij een spoedgeval heeft u van de dienstdoende specialist of huisarts een recept ontvangen voor een medicijn en/of verbandmiddel waarvan het gebruik niet kan wachten tot uw eigen apotheek geopend is. Voor recepten die u indient bij de dienstapotheek wordt een toeslag berekend.

Openingstijden dienstapotheek (voor spoedgevallen)

 • Maandag tot en met vrijdag van 18.00 tot 23.00 uur.
 • Zaterdag van 18.00 tot 23.00 uur.
 • Zondag van 9.00 tot 23.00 uur.

Bereikbaarheid dienstapotheek

Vanaf 21.00 uur is de apotheek zelf niet meer toegankelijk (i.v.m. openingstijden hoofdingang). De apothekersassistente is dan alleen telefonisch bereikbaar via het callcenter van de Spoedpost of via de portier van het ziekenhuis. 

Heeft u buiten de openingstijden van onze dienstapotheek medicatie nodig? Dan kunt u op alle dagen na 23.00 uur terecht bij de centrale dienstapotheek in Eindhoven. Het adres is Michelangelolaan 2 te Eindhoven. De centrale dienstapotheek is per telefoon bereikbaar op 040 243 66 66.

Bestellen van medicijnen

Het bestellen van medicijnen bij de AnnApotheek kan als volgt:

 • Hebt u een recept? Dan kunt u deze achterlaten in de brievenbus op de oorspronkelijke locatie van de AnnApotheek in de centrale hal. Wij nemen dan contact met u op.
 • Is het recept reeds aanwezig bij de AnnApotheek? Dan kunt u uw medicijnen ook bestellen via mail annapotheek@st-anna.nl of telefoon 040 - 286 4870.

Is het recept verlopen of heeft u geen recept? Neem dan contact op met uw arts.

Informatie en veiligheid

Wij informeren u over uw medicijnen en controleren altijd of uw medicijnen veilig samen gebruikt kunnen worden. Heeft u vragen over uw medicijnen? Neem dan contact met ons op via 040 - 286 4870.

Wilt u uitgebreide informatie over uw medicijnen? Maak dan een aparte afspraak met de apotheker of een van de apothekersassistenten van de AnnApotheek. 

Uw eigen apotheek

Met uw toestemming informeren wij uw eigen apotheek over de verstrekte medicijnen. Zo blijft uw medicatiedossier actueel.

NPCF-Certificaat Door Cliënten Bekeken

De AnnApotheek heeft van de NPCF het Door Cliënten Bekeken certificaat ontvangen.

Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ) Certificaat

HKZ geeft aan dat de AnnApotheek voldoet aan vooraf vastgestelde kwaliteitsnormen.

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.