St. Anna Logo

Bij het specialisme Borstzorg Anna van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop en Eindhoven kunnen vrouwen en mannen met een aandoening in de borst (mamma) terecht voor onderzoek en behandeling. 

Na verwijzing door uw huisarts heeft u binnen 2 werkdagen een afspraak voor een onderzoek op onze afdeling radiologie. Vervolgens krijgt u snel antwoord op de vraag of u een goedaardige borstafwijking heeft of borstkanker

Heeft u vragen of wilt u een eerste afspraak maken? Neem dan contact met ons op via: 040-286 4886.

 

 • Snel een afspraak
 • Binnen 1 dag na onderzoek duidelijkheid
 • Persoonlijk
 • Kleinschalig
 • Dichtbij

Eerste bezoek

Uw eerste bezoek duurt ongeveer 1 uur en verloopt als volgt. 

 • U meldt zich aan de balie van de afdeling radiologie, route 22 in het souterrain (kelder).
 • Afhankelijk van de indicatie of de klacht, wordt er bij u een mammografie en/of een echografie gedaan.
 • Na het onderzoek bespreekt de radioloog de bevindingen met u. Het kan zijn dat aanvullend onderzoek nodig is. De volgende mogelijkheden kan de radioloog met u bespreken:
  1. Er is geen aanvullend onderzoek nodig. U krijgt een goede uitslag en wordt verwezen naar de huisarts.
  2. Er is wel aanvullend onderzoek nodig, maar dit kan niet meteen. Hiervoor kunt u de volgende dag terecht.
  3. Er wordt direct een punctie bij u gedaan door de radioloog in verband met een gevonden afwijking in de borst. De radioloog zal u meteen inlichten of hij/zij het vermoeden heeft dat het om een kwaadaardige afwijking gaat. Ook voor goedaardige afwijkingen kan een punctie nodig zijn.                                      
  In onze folder 'Borstzorg Anna'  leest u meer over deze mogelijke uitslagen en aanvullende onderzoeken.
 • Tot slot bekijkt ons multidisciplinaire mammateam welke behandelingen voor u mogelijk zijn. U kiest in overleg met het mammateam de behandeling die het beste bij u past.  

Borstzorg in het St. Anna Ziekenhuis

Bij Borstzorg Anna krijgt u professionele en patiëntgerichte zorg. U komt onder behandeling van een goed op elkaar ingespeeld mammateam dat bestaat uit de radioloog, chirurg, verpleegkundig specialist, mammacareverpleegkundigen, patholoog, plastisch chirurgen en internist-oncoloog. Zo nodig kunnen we een fysiotherapeut, psycholoog of maatschappelijk werker bij uw zorg betrekken.

Op onze poliklinieken in Geldrop en Eindhoven en de andere afdelingen binnen Borstzorg Anna streven we naar korte wachttijden en een snelle diagnose. In het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop en op onze locatie in Eindhoven zijn de wachttijden tussen diagnose en operatie meestal kort. Onze specialisten hebben regelmatig overleg met collega’s van het academisch ziekenhuis Maastricht UMC+. Wij besteden veel aandacht aan goede voorlichting, persoonlijke begeleiding en nazorg, ook voor uw naasten.

St. Anna Ziekenhuis App

De Anna Zorg(t) app bevat informatie en korte video’s over uw behandeling. Download 'Anna Zorg(t)' gratis via de App Store of Play Store. Medewerkers van de poli kunnen u ook helpen met downloaden en installeren.

Ervaringen patiënten

foto Inez Doreleijers _behorend bij ervaringsverhaal_fotograaf Ron Meurkens.jpg

Inez over Borstzorg Anna: “Anna helpt mij met de klachten om te gaan.”

"Ze leven met mij mee als patiënt en als mens.”

Lees verder
IMG_3087.jpeg

Gertine Feenstra reist van Breda naar Geldrop voor Borstzorg Anna

“Je komt in een soort proces van behandelingen. Al snel had ik het idee dat ik in goede handen was.”

Lees verder