Centrum voor Leefstijlgeneeskunde

TPSPRT.0115.0724.jpg
St. Anna Logo

Hoe goed u zich voelt is afhankelijk van een goede balans tussen: gezonde voeding, gezond bewegen en je mentale gezondheid (slaap, zingeving, sociaal en ontspanning). Alle onderdelen hebben invloed op elkaar! Onze sportartsen en vitaliteitscoaches geven u een op maat begeleiding, zodat u zich (weer) vitaal voelt. Begeleiding in ons centrum is mogelijk met een verwijzing van uw huisarts of specialist.

Verwijzing en vergoedingen

Voor behandeling in het Centrum voor Leefstijlgeneeskunde is een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Na verwijzing worden de kosten voor de reguliere consulten en behandelingen vergoed door uw zorgverzekering, na aftrek van uw eigen risico.

Afspraak maken

Met een verwijzing van uw huisarts of specialist maakt u bij ons een afspraak via 040 - 286 41 44. De afspraak vindt plaats bij Anna TopSupport, Antoon Coolenlaan 1-03, 5644 RX Eindhoven. U kunt gratis parkeren. Neem uw identiteitsbewijs en zorgverzekeringspas mee.

Vragenlijst

Voorafgaand aan de eerste afspraak vragen wij u om een vragenlijst in te vullen. De vragen in de vragenlijst zijn gebaseerd op het Leefstijlroer: voeding, beweging, slaap, zingeving, sociaal en ontspanning. We willen dat u zoveel mogelijk zelf het stuur over uw gezondheid (leefstijlroer) in handen neemt.

De afspraak

U krijgt eerst een intakegesprek met één van onze vitaliteitscoaches. Deze bespreekt met u de door u ingevulde vragenlijst. Dit gesprek duurt 1 uur.

Aansluitend krijgt u een gesprek met onze sportarts Hans van Kuijk. Dit consult duurt 30 minuten. Hij bespreekt met u waar uw aandachtspunten liggen op het gebied van voeding, beweging, slaap, zingeving, sociaal en ontspanning. Ook bespreekt hij met u óf en zo ja, welk, aanvullend diagnostisch onderzoek nodig is.

De sportarts geeft u advies en uitleg over de vervolgbegeleiding die het beste bij uw situatie past. 

Vlog: voorbereiding afspraak

Voorbereiding op het consult met sportarts Hans van Kuijk.

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

 

Aanvullend diagnostisch onderzoek

Als er aanvullend onderzoek nodig is, maken we hiervoor afspraken met u. Tevens wordt er dan een nieuwe afspraak met de sportarts gepland om de resultaten van het onderzoek met u te bespreken.

Persoonlijke vervolgbegeleiding (modules)

Voor vervolgbegeleiding zijn er drie modules: Gezonde voeding, Gezond Bewegen en Mentale gezondheid. Onze sportarts geeft u advies en uitleg over de vervolgbegeleiding die het beste bij uw situatie past. NB: De kosten voor persoonlijke vervolgbegeleiding voor Mentale gezondheid worden vergoed door uw zorgverzekeraar. De kosten voor Gezonde voeding en Gezond bewegen worden (in de meeste gevallen) niet vergoed.

U kunt natuurlijk ook (al) zelf aan de slag. In onze Patiënt Journey app vindt u voor al deze drie onderwerpen informatie die u kan helpen om uw vitaliteit terug te krijgen.

Patiënt Journey App

In de Patiënt Journey App vindt u heel veel informatie over Leefstijlgeneeskunde.  Klik voor iOS van Apple hier om de app te downloaden en voor Android hier. Zoek vervolgens naar 'St. Anna ziekenhuis' en selecteer de behandeling 'Centrum voor leefstijlgeneeskunde'.

Lees het interview met onze sportarts Hans van Kuijk in het HPNL magazine voor hartpatiënten. 

 

DSC0061

Sportarts Hans van Kuijk over het Centrum voor Leefstijlgeneeskunde: "Zorg en begeleiding die nodig is voor het verantwoord aanpassen van je leefstijl”

"De resultaten zijn overtuigend"

Lees verder
008 20200726 Vandenoordfotografie Iza LR

Ilja paste na een herseninfarct haar leefstijl aan “Ik kan weer genieten van een wandeling in het bos”

“Vanwege mijn overgewicht was goed onderzoek niet direct mogelijk”

Lees verder
St. Anna Zorggroep header

Een gezonde leefstijl bleek de oplossing voor de pijn door Frits zijn lichaam

Mensen hebben geen idee wat het effect is van een gezonde leefstijl, maar ik kan je vertellen: het heeft mijn leven veranderd”.

Lees verder
DSC 0045

Veranderd eetpatroon geeft Caroline weer positieve energie

"Laat voedsel uw medicijn zijn"

Lees verder
Optie 1 St Anna Sandra Lenders 080321 03

Dankzij een koolhydraatarme levensstijl gaat Sandra weer pijnloos door het leven

"In november besefte ik opeens dat ik nergens meer last van had. Bukken, tillen en draaien: het ging allemaal pijnloos.”

Lees verder

 

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Onze specialisten
Nicole Koopman

Nicole Koopman-Verbaarschot

Bewegingswetenschapper & vitaliteitscoach

Bekijk profiel
Hans van Kuijk

Hans van Kuijk

sportarts

Bekijk profiel
Tom Lumens

Tom Lumens

sportcoach

Bekijk profiel

Karin de Jong - Priems

Vitaliteitscoach

Bekijk profiel
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.