St. Anna Logo

Nieuw in Eindhoven is ook het Centrum voor Leefstijlgeneeskunde. Sportarts, Hans van Kuijk, is al enkele jaren actief op het gebied van leefstijl. Zijn enthousiasme en ervaring met o.a. GezondDorp Leende heeft hij uitgestraald naar de zorgprofessionals en medewerkers binnen de St. Anna Zorggroep. Daardoor is het idee ontstaan om het Centrum voor Leefstijlgeneeskunde te starten. Dit centrum richt zich op iedereen die gezonder, fitter en gelukkiger wil leven. En biedt begeleiding aan patiënten die iets willen veranderen aan hun leefstijl. Vaak zijn dit mensen met een chronische ziekte (diabetes, hart- en vaatziekten, etc.). Zij willen beter kunnen omgaan met hun ziekte, hier minder last van hebben in hun dagelijks leven en erger voorkomen.

Het centrum biedt hen een drietal modules die zich onder meer richten op gezonde voeding, verantwoord bewegen, voldoende slaap en een fit brein. De modules zijn onafhankelijk van elkaar te volgen.Het centrum begeleidt patiënten die onder behandeling zijn van specialisten binnen het St. Anna Ziekenhuis, zoals de cardioloog of internist. Daarnaast kunnen ook huisartsen of specialisten uit andere ziekenhuizen patiënten naar dit centrum verwijzen.

Dit najaar gaan we de poort van het centrum voor leefstijlgeneeskunde bij TopSupport/St. Anna Ziekenhuis openen. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Meer informatie