Centrum voor ontwennen van beademing

Anna Centrum Voor Ontwenning Van Beademing
St. Anna Logo

Ben je als zorgverlener op zoek naar informatie over het centrum voor ontwennen van beademing? Kijk dan op onze THEMA website.

Heb je kunstmatige beademing gekregen? Dan wil je daarna weer zelf kunnen ademen. Soms gaat dat meteen heel goed, soms duurt dit wat langer. Als we op de intensive care merken dat je het lastig vindt om weer zelf te ademen, dan is er hulp voor je. We hebben hier in Geldrop in ons centrum voor Ontwennen van beademing veel ervaring mee. We helpen onze eigen patiënten, maar ook die van andere ziekenhuizen. We hebben namelijk speciale apparaten en experts die hier veel over weten. Ook werken we samen met het Radboudumc Expertisecentrum voor Ontwennen van Beademing. Door de samenwerking is de kans groot dat je binnen een maand weer zelf kunt ademen.

Stel: je hebt een heftig ongeluk, operatie of infectie

Dan heeft je lichaam misschien hulp nodig bij het ademen. Daarvoor hebben we kunstmatige beademing. Dat zorgt ervoor dat je genoeg zuurstof binnenkrijgt. Zo kunnen we vaak levens redden. Maar het is belangrijk om daarna zo snel mogelijk weer zelf te ademen. We proberen de kunstmatige beademing zo kort mogelijk te gebruiken.

Soms lukt het snel en goed om zelf te gaan ademen

Soms is het stoppen met kunstmatige beademing even wennen. Je kan dan bijvoorbeeld benauwd zijn of je onrustig voelen. Dit is voor iedereen anders. Het is niet erg als je lichaam wat meer tijd nodig heeft om weer goed adem te halen. Met wat hulp lukt het meestal na een tijd wél.

Iedereen is anders

Daarom krijg je bij ons een persoonlijk behandelplan. Zo geven we je de zorg die je nodig hebt om weer goed zelf te kunnen ademen. We proberen je binnen 30 dagen weer zelf te laten ademen.

Je wordt geholpen door diverse mensen uit een speciaal team

Dat zijn naast de intensivist en IC-verpleegkundige, bijvoorbeeld ook een fysiotherapeut, logopedist, diëtist, revalidatiearts. Zij overleggen iedere week met zorgverleners uit het Radboudumc. Ook vullen we het team aan met experts die specifiek voor jouw herstel nodig kunnen zijn.


Wil je hier meer over weten?

Lees dan de folder.

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Onze specialisten

Ingeborg Herold

intensivist

Bekijk profiel

Herman Kreeftenberg

internist / intensivist

Bekijk profiel
Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.