St. Anna Logo

Bij het specialisme chirurgie van het St. Anna Ziekenhuis kunt u in Geldrop en Eindhoven terecht voor diverse chirurgische ingrepen (operaties), waaronder:

  • kleine chirurgische ingrepen (operaties), zoals liesbreuk-, navelbreuk- en buikwandbreukoperatie en een operatie aan uw galblaas en blinde darm;
  • onderzoek en behandeling bij anale problemen, zoals aambeien, fistels, scheurtjes in de anus en poliepen;
  • onderzoek en behandeling van klachten aan uw aders en slagaders, zoals spataders, verwijding van de buikslagader en vernauwing van de hals- en beenslagader;
  • kijkoperaties in de buikholte, borstkas en gewrichten;
  • (kijk)operaties bij kanker aan de dikke darm of endeldarm en bij ontstekingen in de darm, zoals ziekte van Crohn;
  • onderzoek en behandeling bij borstaandoeningen (borstkanker en goedaardige afwijkingen);
  • behandeling van letsel aan letsel aan botten, spieren en gewrichten na een ongeval.

Onze chirurgen zijn allemaal algemeen chirurg. Daarnaast hebben zij een of meerdere aandachtsgebieden, bijvoorbeeld vaatchirurgie, traumachirurgie en darmchirurgie. U kunt in het ziekenhuis in Geldrop en op locatie Eindhoven voor ons specialisme chirurgie terecht. 

 

Chirurgie in het St. Anna Ziekenhuis

Bij ons specialisme chirurgie staan persoonlijke aandacht en korte toegangstijden hoog in het vaandel. Zo kunt u meestal binnen een week bij ons terecht voor een afspraak en streven we ernaar dat u altijd door dezelfde chirurg wordt behandeld. Daarnaast hebben we voor liesbreuken en klachten aan uw galblaas zogenaamde sneltrajecten. Dit betekent dat alle onderzoeken en behandelingen op een dag plaatsvinden, ook een eventuele operatie. U hoeft dus maar één keer naar het ziekenhuis te komen en dat scheelt reistijd. Bovendien hoeft u niet meerdere afspraken in te plannen. Tot slot willen we net als u dat u snel van uw operatie herstelt. Daarom hebben we voor darmoperaties bijvoorbeeld het zogenaamde Fast-Track Protocol ingevoerd. Als we u volgens dit protocol behandelen, kunt u bij een darmoperatie binnen 5 tot 7 dagen na de operatie alweer naar huis.

 

Informatie over uw opname bij een chirurgische ingreep

De chirurgen van het St. Anna Ziekenhuis hechten bijzonder veel waarde aan een direct arts-patiënt contact. Toch is dit tijdens een opname en behandeling niet altijd mogelijk. Het is afhankelijk van de ingreep en hoe lang u opgenomen wordt. Lees de informatie over uw opname bij een chirurgische ingreep.